30 липня 2024 р.

Подорож навколо світу: Китай!

Літні канікули в нашій бібліотеці стають дедалі цікавішими! Сьогодні дітлахи з літнього табору ЦРД « Диволенд» вирушили у захоплюючу віртуальну подорож до Китаю.Разом ми дослідили Велику Китайську стіну, відвідали величне Заборонене місто, побачили унікальну Теракотову армію, ознайомилися з викладкою книг про Піднебесну.

Юні читайлики залюбки долучилися до голосного читання та обговорення китайської народної казки "Пензлик Маляна". Уявивиши, що вони є володарями такого ж чарівного пензлика, як у її головного героя, поділилися мріями, які б хотіли реалізувати за його допомогою. Йшлося про тварин, фантастичні рослини, цікаві подорожі й пригоди, та найбільше - про найважливішу, одну на всіх, мрію: перемогу й мир в Україні 💛💙


Ця подорож стала для наших юних мандрівників не лише веселою пригодою, а й чудовою нагодою дізнатися більше про одну з найдавніших та найцікавіших культур світу. 🌟




29 липня 2024 р.

Оленівка. Їх вбили, бо не змогли перемогти на полі бою

Теракт в Оленівці – один з найжорстокіших терактів, який скоїла росія стосовно українських військовополонених. Масове вбивство було здійснено у ніч з 28 на 29 липня 2022 року. 
Внаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, ще 130 – зазнали поранень. Поранені азовці виносили тіла побратимів. Тих, кого можна було врятувати, окупанти кидали помирати. Оленівка – це злочин проти людяності, порушення всіх можливих правил ведення війни і поводження з військовополоненими.
Впевнені, що рано чи пізно, кожен причетний до цієї страшної трагедії понесе заслужене покарання.
Пам’ятаємо полеглих Героїв та усіх, хто загинув у цій страшній війні. 💛💙



25 липня 2024 р.

Імпровізаційна акторська майстерка

 

Ох і бадьореньким видався деньок в бібліотеці! І все це завдяки Катерині Громадській , викладачці зразкового лялькового театру «Фантазія» ЦПО «Соняшник».

 Саме вона створила цей творчий гармидер своєю  імпровізаційною  акторською майстеркою в бібліотеці  . Пані Катерина навчала підлітків уявляти світи і обставини, вигадувати і втілювати персонажів, фантазувати, дуркувати і проявлятись у швидкості реагування!

 Юні аматори мали змогу на основі запропонованих обставин формувати імпровізації Діснеївських героїв,  шукати , обкатувати і створювати нові формати, доторкнутись безпосередньо до комедійно-трагедійної імпровізації.  Насолоду від творення в моменті отримали всі: підлітки, викладачка і бібліотекарки, не кажучи  про користувачів, які підглядали в шпаринку.


24 липня 2024 р.

Театралізовані читання книги "Спортивна лихоманка" Олександра Зімби

 

На театралізованих читаннях книги «Спортивна лихоманка» Олександра Зімби, відомого спортсмена, засновника видавництва “Вісім лапок”, дітлахи поринули у світ різноманітних пригод .

 Головним мотивом дійства було  за допомогою  ляльок-рукавичок набути позитиву. Переконані - все вдалося!

 Слухаючи світлу, веселу поезію, дітлахи бавилися, сперечалися й мирилися , бо тільки в приказках кіт з собакою не можуть ужитися разом, а Бровко та Мурчик  - головні герої книги, ще й як жили дружньо!

23 липня 2024 р.

В бібліотечний мультикінозал нині завітала ватага дітлахів з патріотичного табору "Моя мрія". За яскравими персонажами  на екрані стежити так цікаво!  




Для дитячої свідомості мультфільм – не вигадка, а оживна реальність. А спостерігати за вихованцями  під час перегляду «Пухнастих бешкетників» - ще цікавіше. Здавалося, що всі екранні герої дійсно існують!







18 липня 2024 р.

" Майстер-клас з ниткографії"

 

Жодного дня без книги й бібліотеки!


Сьогодні протягом дня для дітлахів: голосні читання книги Анни Сокол "Петрикові канікули" та Валерія Герланця "Як Сонечко плям позбавилось"; майстер-клас з ниткографії та улюблений Мультикінозал.

А як проходять ваші канікули? Розповідайте!

 

17 липня 2024 р.

Пізнавально-ознайомча екскурсія

 

Цьогоріч бібліотечне літо видалося доволі жвавим! Все більше юних білоцерківців і гостей міста знайомляться з книгозбірнею та стають завзятими її читачами. Ми цим дуже тішимось.

На чергову пізнавально-ознайомчу екскурсію до бібліотеки завітали вихованці патріотичного табору "Моя мрія", під час якої ознайомилися з історією бібліотеки, її відділами, дізналися про правила користування книгозбірнею. Біблотекарі зробили огляд книжкових виставок, серед яких найбільше привабила дітлахів - "Книжечка новенька дітям до серденька".

Діти залюбки долучилися до чудової настільної лінгвістичної гри "Скажи "паляниця"", що популяризує українську мову. Тож, за допомогою цікавих завдань, вишуканих слів та скоромовок покращували знання української та перевіряли одне одного на кмітливість.

За старанність у вивченні мови діти отримали бонус - перегляд цікавих мульфільмів у бібліотечному Мультикінозалі.