12 січня 2015 р.

РАДИМО ПРОЧИТАТИ КНИЖКОВІ НОВИНКИ

Від весни до зими / гол. ред. Г. А. Тарасенко. – Х. : Ранок, 2014. – 127с. : іл. – ( Почитаємо ввечері).
У книзі представлені фольклорні та авторські твори: українські, російські та білоруські казки, загадки, скоромовки, вірші класиків і сучасних поетів. Книга дозволить дитині вивчити пори року і пов’язані з нею явища природи, відкрити для себе чарівний світ народної поезії та літератури, розвинути естетичний смак і мовлення, кмітливість, поповнити словниковий запас, нарешті, цікаво провести час із дорослими за спільним читанням.
Диво у долоньках : казки, оповідання та віршики / гол. ред. Н. В. Бірічева. – Х. : Ранок, 2014. – 59 с.
У книжці зібрані кращі казки, оповідання, вірші, пісеньки і байки для дітей. Їх написали видатні письменники минулого і наші сучасники. Вони допоможуть залучити дитину до цікавого і корисного читання.
Жовтий гостинець : казки, оповідання та віршики / гол. ред. Н. В. Бірічева. – Х. : Ранок, 2014. – 59 с. : іл. – ( Письменники - дітям).
У книжці зібрані кращі твори ураїнських письменників, які побачили світ на сторінках журналу "Малятко": цікаві казочки, повчальні оповідання, віршики, що легко запам'ятовуються.
Казки світових письменників. – Х. : Ранок, 2014. – 127, [1] с. : кол. іл. – (Почитаймо ввечері).
Збірка містить казки письменників з різних країн. Книга вчить малюка відрізняти добро і зло, поважати хоробрість уникати брехні. Нехай вечірнє читання стане вашою улюбленою сімейною традицією.
 Нові історії про хлопчиків і дівчаток / [Л. Й. Відута, О. В. Манько, О. М. Драчов та ін.]. – Х. : Ранок, 2014. – 127 с. : кол. іл. – (Почитаймо ввечері).
У книзі зібрані казки, оповідання та вірші сучасних авторів. Із них ви дізнаєтеся про сучасних дітей, їхні маленькі прикрощі та великі радощі, а також поринете у світ їхніх пригод. Завдяки цьому твори будуть зрозумілі, цікаві і близькі кожній дитині. У книзі ви знайдете багато цікавого про природу і казки про братів наших менших – свійських і диких тварин.

 Романишин, Р. Зірки і макові зернятка / Роман Романишин, Андрій Лесів. – Л. : Старий Лев, 2014. – [22] с. : кол. іл.
Книга-картинка «Зірки та макові зернята» стала переможцем у номінації «Opera Prima» престижного конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Маленька дівчинка на ім’я Дора понад усе любила рахувати. Числа, цифри та всілякі формули оточували Дору змалку, адже її батьки — відомі математики. Перед сном, на відміну від інших дітей, які, аби задрімати, рахували слоненят, Дора лічила всіх звірів на світі, навіть ламантинів, тапірів та качконосів.
Собака шукає хазяїна! / текст Ж. Парашині-Дені, О. Дюпена ; іл. А. Дерльре. – Х. : Ранок, 2014. – 45, [2] с. : кол. іл. – (Хутряні помпони і К° ).
Трьох нерозлучних подружок – Адель, Луїзон і Розу – об’єднує одна пристрасть: усі вони обожнюють тварин. Подружки часто збираються разом на засідання свого «Клубу хутряних помпонів», щоб поговорити про своїх домашніх улюбленців і заодно придумати щось цікаве. У клуба дуже важлива місія – рятувати тварин, що потрапили в біду. Розумні і спостережливі дівчатка завжди у центрі захоплюючих пригод. Маленькі детективи розшукують тваринок, що зникли, і навіть викривають справжніх злочинців. Відтепер власники тварин можуть бути спокійні: юні захисниці тварин на варті, а отже, все буде гаразд!


Стронг, Д. Гармидер у школі / Джеремі Стронг ; іл. М. Паленка ; пер. з англ. А. Поритко. – Л. : Старий Лев, 2014. – 187с. : іл.
Як?! До Вашої школи ще й досі не завітала міс Гармидер? Спробуйте попросити про це вашого директора – адже міс Гармидер зазвичай працює вчителем на підміну. Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчительки! Бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, розважання, рейвах, тарарам, одним словом – суцільний гармидер!

Хто вкрав кролика Вусика? / текст Ж. Парашині-Дені, О. Дюпена ; іл. А. Дерльде. – Х. : Ранок, 2014. – 45, [2]с. : кол. іл. – (Хутряні помпони і К°).
Відкрийте для себе неймовірні пригоди Адель, Рози та Луїзон. Дівчатка не тільки швидко знайдуть викрадача, але й зрозуміють, як важливо бути добрим. Розумні і спостережливі члени "Клубу хутряних помпонів" як завжди на висоті.

Шевченко, Т. Дитячий кобзар / Тарас Шевченко ; худож. М. Михайлошина ; упоряд. З. Мензатюк. – Л. : Старий Лев, 2014. – 58, [5] с. : кол. іл.
Дитячий кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.



Казки Андерсена. Кн.1.  Летюча скриня ; Свинопас ; Щаслива сімейка / з данської пер. Г. Кирпа ; намал. Р. Попський. – Л. : Старий Лев, 2013. – 35. [4] с. : іл.
Перша книга «Казок Андерсена» увібрала в себе лише частинку класики світової казки. І хоча «Літаюча скриня», «Свинопас» та «Щаслива сімейка» не є найпопулярнішими творами данського казкаря, проте вони такі ж глибокі, як всі інші казки письменника.

Казки Андерсена. Кн. 2. Чарівний пагорб ; Непохитний олов’яний солдатик ; Принцеса на горошині / з данської пер. Г. Кирпа ; намал. В. Штанко. – Л. : Старий Лев, 2013. – 35, [4] с. : іл.
У другій книзі «Казок Андерсена» читач на «Чарівному пагорбі» розучуватиме нові танці разом з ельфинями, дізнається про секрет живого серця «Непохитного олов’яного солдатика» та разом з принцом шукатиме «Принцесу на горошині». 

Кольоровий рік : вірші, оповідання, міфи та легенди, казки, народні пісні, прислів’я та приказки, загадки і багато іншого! Від 6 років / [ред-укл. Н. Шмирьова]. – Х. : Ранок, 3013. – 271с. – ( Книга для додаткового читання).
 Юний читач познайомиться з народними та літературними творами різноманітних жанрів: віршами, оповіданнями, казками, пізнавальними статтями, міфами та легендами народів світу, прислів’ями та приказками. Видання призначене для дітей молодшого шкільного віку. 


Гауф, В. Карлик Ніс / Вільгельм Гауф ; з нім. пер. М. Іванов ; [худож. Р. Попський]. – Л. : Старий Лев, 2012. – 70, [1] с. : кол. іл.
Казки Гауфа цікаві не лише дітям, а й дорослим. Адже його казкові персонажі часом такі схожі на нас самих, наших друзів і недоброзичливців, тут споконвічна боротьба добра і зла – перш за все у площині людських стосунків. Тому вони житимуть і далі – століття за століттями. Бо змінюються часи, а казки залишаються у вічності.

Немає коментарів:

Дописати коментар