12 червня 2019 р.

16 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ БАТЬКА

День батька традиційно святкують у третю неділю червня.  Враховуючи, що свято в Україні святкують не так давно, то якихось конкретних традицій ще не сформувалось.
Свято батьків, безперечно, з’явилося як вираз вдячності і любові. Батьківське слово неквапливе і розважливе, воно завжди сприймалося всерйоз і змушувало задумуватись над життям, виховувало доброту, чесність і відповідальність. Сучасний тато для своєї дитини часто стає чимось міфічним і недоступним. Він йде рано - вранці, цілий день на роботі займається чимось важливим, а ввечері повертається втомленим. Часом трапляється, що любов батька до дітей проявляється в покупці дорогої іграшки. Але набагато більше дитині потрібні батьківська увага, участь, розуміння, дружба, 
спільність інтересів.
Роль батька в родині має велике значення, він завжди захистить, допоможе, зігріє, порадить. Діти, аби висловити свою любов, найчастіше роблять подарунки власними руками. 
Тому бібліотекарі по - особливому підійшли до вшанування батьків, запропонувавши вихованцям літнього табору «Мовна веселка», зокрема загону «Сонечко», зробити своїм татусям виставку – сюрприз  «Мій найкращий в світі тато!»
 Взявши олівці і фломастери в руки, малята старанно виводили найрідніші риси. В одного батько найспритніший, адже він - спортсмен, в другого найсильніший, бо він - боксер, а в третього футболіст.
 Старанність дівчаток і хлопчиків, їх уява і фантазія засяяли на папері пречудовими портретами, повидумували стільки, що й не розказати.
Тому татусі дорогенькі, переконайтеся, що ваші діти вас дуже люблять, хочуть побільше бачити вас біля себе, завітайте в бібліотеку-філію №1, (вул. Богдана Хмельницького 13), де демонструються рукотвори ваших діток. Якщо ви, тата, хочете, щоб ваші діти коли виростуть, сказали вам Спасибі, то ніколи не читайте їм нотацій, а вчіть їх життя своїм прикладом! Бажаємо вам багато любові і терпіння з дітьми, нехай ваш будинок буде повною чашею!


Немає коментарів:

Дописати коментар