25 вересня 2019 р.

Книжечка новенька – дітям до серденька

В рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек і для популяризації читання, в бібліотеці-філії №1 для дітей відбулася  презентація книги Любові Прокопенко «Котяча наука».  Познайомитися з книгою та її авторкою прийшли другокласники БСШ №1(класовод Олена Колісник) та їхні батьки. Гостями дійства були: директор видавництва «Час Змін Інформ», голова міськрайонного Білоцерківського ВУТ «Просвіта» Костянтин Климчук, технічний та художній редактор видавництва Тетяна Виговська, ілюстраторка книги Олександра Кондратенко.
Кожна дитина (а може й дорослі) мріє, щоб її кіт, чи пес, чи, може, папужка заговорили з нею людською мовою,тому  присутні проявили щирий інтерес до книги, авторки та її творчості. Батьки ж разом із дітками були приємно вражені самою книжкою. Вона містить гарні малюнки та дуже приємну на дотик  палітурку.
 Якщо ж говорити про зміст, то видання для найменших читачів, але й дорослі можуть пригадати своє дитинство, читаючи його. Книга складається з креативних ілюстрацій  художниці Олександри Кондратенко, які можна розфарбовувати, додаючи власну фантазію. Зустріч набула форми цікавого, невимушеного діалогу. На запитання, чому вона  пише саме для дітей, Любов Матвіївна щиро відповіла, що дуже любить своїх онуків  і зрозуміла, що щире , мелодійне,  українське слово має  велику вагу у їх вихованні. Приємним сюрпризом для пані Любові було декламування  її віршиків зі збірочки «Котяча наука» Настунею Рудніцькою та  Арсенчиком  Хмелевським.
Тепер юні читачі та дорослі, які хочуть розвіятися від серйозної буденності, більше часу проводити з дітьми, мають змогу насолоджуватися книжечкою «Котяча наука» Любові Прокопенко, доповненими казковими ілюстраціями Олександри Кондратенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар