30 січня 2020 р.

Всеволод Нестайко-дітям

Юні друзі!
Всеволод Нестайко - один з найулюбленіших дитячих письменників. Він належить до тих людей, про чиє життя і характер промовляють його книжки - ясно і зрозуміло. Ці веселі, дотепні й мудрі твори полюбилися не одному поколінню юних українців, їх також із задоволенням читають діти інших країн. Вони настільки добрі, настільки світлі, часом з неповторними життєвими кумедностями, а інколи з цікавими фантастичними чи навіть фольклорними елементам.
Його твори - про важливе в усі часи- дружбу, любов, справедливість і добро.
Нестайко, В. В країні Сонячних Зайчиків : повісті-казки / Всеволод Нестайко. – Х. : Белкар-книга, 2015. – 253 с.
    Щасливу країну Ластовинію загарбали лихі мешканці Хуліганії. Усі діти Ластовинії змушені переховуватися у дрімучому тропічному лісі. Сміливий дев’ятирічний хлопчик Веснянка раптом потрапляє у дивну країну Сонячних Зайчиків… І тут починаються справжні пригоди…
Нестайко, В. Дивовижні пригоди в Лісовій школі : секрет Васі Кицина ; Енелолик, Уфа і Жахоб’як / Всеволод Нестайко. – Х. : Школа, 2017. – 126 с.
У Лісовій школі з'явився новий учень скромний розумник Вася Кицин. Новачок намагається влитися в колектив, що дається йому непросто, а тут ще й дивна крадіжка сталася. По сліду злочинця йде досвідчений детектив Бровко Барбосович…
Нестайко, В. Дивовижні пригоди в Лісовій школі : Таємний агент Порча і козак Морозенко ; Таємниці лісею «Кондор»/ Всеволод Нестайко. – Х. : Школа, 2017. – 124 с.
В Лісовій школі надзвичайна ситуація! Швидко псуються продукти і діток нема чим годувати. До справи береться старий детектив Бровко Барбосович. А допомогти йому може лише Дід Мороз, та от тільки де шукати того діда серед літа?.
Нестайко, В. Дивовижні пригоди в Лісовій школі : Сонце серед ночі ; Пригоди в Павутинії / Всеволод Нестайко. – Х. : Школа, 2017. – 204 с.
В книзі розповідається про веселих, дотепних учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання — зайчика, їжачка та їхніх однокласників.
Нестайко, В. Дивовижні пригоди незвичайної принцеси : повість-казка / Всеволод Нестайко ; худож. О. Воронкова. – К. : Країна Мрій, 2010. – 47 с.
Принцеса Іванна геть не схожа на принцес, про яких звикли читати діти, адже їй не сидиться у палаці, їй зовсім не хочеться танцювати на балах. То про що ж мріє сучасна принцеса?
Нестайко, В. Загадка старого клоуна / Всеволод Нестайко. – К. : Країна Мрій, 2014. – 269 с.
Історія про київське шкільне життя хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та фантастичні подорожі в минуле і майбутнє разом зі старим клоуном і чарівником Чаком. Читачі побачать Київ і його жителів в різні часи – від Ярослава Мудрого до кінця ХХ століття.
Нестайко, В. Космонавти з нашого будинку : повість і оповідання / Всеволод Нестайко. – К. : Країна Мрій, 2016. – 347 с.
Читаючи цю книгу, ти поринеш у життя незвичайних школярів, з радощами й прикрощами, пригодами й навчанням, справжньою дружбою й запеклою ворожнечею.
Нестайко, В. Найновіші пригоди їжачка Колька Колючки та зайчика Косі Вуханя / Всеволод Нестайко. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. – 158 с.
У цій найновішій і, як завжди, захоплюючій книзі читачі знову зустрінуть своїх улюблених герої - невгамовних друзів-звірят Колька Колючку та Зайчика Косю Вуханя.
Нестайко, В. Одиниця з обманом ; П’ятірка з хвостиком ; Супер «Б» з «фрикадельками» / Всеволод Нестайко. – Х. : Белкар-книга, 2016. – 412 с.
Шкільне життя з його радощами і прикрощами, веселими і сумними подіями. Щирість і відданість, здатність до співчуття і самопожертви, готовність прийти на допомогу і вміння дружити .
Нестайко, В. Олексій, Веселесик і Жарт-Птиця ; Казка про Жарт-птицю / Всеволод Нестайко. – К. : Країна Мрій, 2015. – 93 с.
Що воно за істота така - Жарт-Птиця? Жар-птицю всі знають, всі читали у казках про її неймовірну красу. А от вередливий Лесик шукає Жарт-Птицю, щоб урятувати ляльку Гальку, а семеро братів-чаклунів намагаються визволити із полону цю диво-пташку.
Нестайко, В. Пригоди в кукурудзі : оповідання / Всеволод Нестайко. – К. : Країна Мрій, 2017. – 203 с.
Поринаючи разом із маленькими героями оповідань у захопливі пригоди, читайлики пізнаватимуть світ правди і  кривди, як залишитися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне – що таке справжня дружба.
Нестайко, В. Тореадори з Васюківки : трилогія про пригоди двох друзів / Всеволод Нестайко ; худож. А Василенко. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. – 539 с.
Автор пише про справжню дружбу і фантазію без кордонів, про пригоди двох школярів, які ніколи не нудьгували на літніх канікулах.
Нестайко, В. Чарівний талісман : повісті / Всеволод Нестайко. – К. : Країна Мрій, 2016. – 283 с.
Автор описує непрості стосунки дітей з дорослими, уміння своїх героїв знаходити вихід зі складних ситуацій. Читачів привабить гумор, самовідданість, оптимізм героїв, віра у здійснення мрій.

Гарного вам читання!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар