22 травня 2020 р.

22 ТРАВНЯ - РОКОВИНИ ПЕРЕПОХОВАННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА


Тарас Григорович Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею.
Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка. 
У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією діти знайомляться ще в дошкільному віці, або, переступивши поріг школи. З постаті Тараса Шевченка зуміли зробити щось таке велике, кремезне, тверде – наче і не бував він ніколи чоловіком, юнаком, хлопчиною, немовлям. Наче не зростав, не дивувався, не радів і не сміявся – а одразу був тим самим Кобзарем. 
Книга відомого українського письменника Євгена Білоусова  «Тарасове перо» 
 це перша вдала спроба намалювати образ Тараса Шевченка
для маленьких читачів, доступно й цікаво розповісти про його дитячі та юнацькі роки. Такої казки не вистачало вже давно.
Книга в цікавій і доступній формі знайомить дітей з життям і творчістю генія українського народу – поета, художника Т. Г. Шевченка. Видання ілюстроване малюнками Т. Шевченка.
«Дитячий кобзар» – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.
 У цьому барвистому ошатному виданні вміщено поезії, уривки з поем та авторської біографії класика української літератури Тараса Шевченка.
 Книжка розмальовка для малят
Без сумніву, кожному з нас із дитинства знайомі деякі з творів, що ввійшли до цього видання. Однак унікальність читацької думки полягає в тому, що з кожним разом ми маємо можливість відчути знайоме як щось нове, додати власну фантазію, розмальовуючи малюнки. Читаймо Співця, шануймо Слово Кобзаря!




Немає коментарів:

Дописати коментар