1 квітня 2021 р.

Наші пернаті друзі

Найзаповітніша мрія людини – літати. Як птах, – високо і вільно. Ось чому птахи завжди захоплювали і привертали увагу людей.

Щорічно 1 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день птахів. Птахи ˗ наші вірні помічники, захисники лісів, полів, садів від шкідників та гризунів; вони є невід’ємною складовою рідної природи.
Напевно немає такої людини, котра б не зачаровувалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої та дубів.
Надворі другий місяць весни – теплий квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.
Тож, зустрічаймо їх новими будиночками, годуймо й оберігаймо. І почуємо від них чарівний спів. Адже саме птахи щороку приносять нам звістку про прихід весни та зародження ще одного витка життя!

На теренах нашої батьківщини мешкає приблизно 300 видів птахів. Письменник Олесь Ільченко та художник-орнітолог Ігор Землянських в книзі «Наші птахи» яскраво відобразили життя та особливості 30 із 300 видів, рідних для України, пташок, об’єднавши за ареалом життя: степ, гори, ліс, водойми та місто.

Запитуйте книгу в бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар