25 червня 2021 р.

ЯК Україна отримала Конституцію

28 червня наша країна відзначає День КонституціїЩоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, в бібліотеці відбувся історичний колаж «Як Україна отримала Конституцію» для користувачів, членів краєзнавчого клубу «Джерельце» , вихованців СЮН м. Біла Церква (керівник Ніна Забуга), на який був запрошений історик, краєзнавець Анатолій Бондар. 
Конституція для кожного з нас, наголосив пан Анатолій, стала головним оберегом державності, демократії й соборності України.
 Цей документ свого часу подарував нам довгоочікувану  незалежність і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина. Краєзнавці під час екскурсу познайомилися з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України (28 червня 1996 року).

 Юним краєзнавцям Анатолій Бондар розповів про вікові права людини і громадянина, основні засади Конституції України, як право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та інше. Завершуючи розповідь, пан Анатолій нагадав, що кожен громадянин держави має знати та поважати свої права та обов’язки, а головне дотримуватися їх. В читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Як Україна отримала Конституцію», де читачам запропонована правознавча, історично-довідкова література яка  дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму ,яким складним був процес створення Конституції та відобразила найважливіші шляхи конституційного процесу.

 Бібліотека філія №1для дітей запрошує всіх бажаючих, приходити та читати Конституцію України - це можливість ще раз отримати інформацію про свої права, обов’язки і свободи.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар