2 липня 2021 р.

Знайомство з книгою Галини Невінчаної "Модестова наука, або Де чатує небезпека

 


Вихованці «Злагоди» мали змогу насолодитися віршованими застереженнями Костянтина Климчука та оповідками Галини Невінчаної в книгах Галини Невінчаної «Модестова наука, або Де чатує небезпека» (Сезон 1, Сезон 2). Домовик Модест зі своїм товаришем котом Тимофієм навчали їх найпростішим правилам безпеки під час літнього відпочинку, аби захистити себе й при нагоді допомогти друзям порадами. Діти дізналися з «вузликів на пам’ять», як необхідно діяти коли самі вдома, а відчули запах газу:

«Якщо вогник згас в конфорці,-

Відчиняйте всі віконця.

Протяги створіть в квартирі

Й викликайте «104».

Не можна користуватися електроприладами з пошкодженою ізоляцією, вилазити на підвіконня і визирати з відчиненого вікна, категорично забороняється відчиняти двері незнайомцям, заходити в ліфт з незнайомими людьми, вибігати на проїзну частину без попередньої оцінки дорожньої ситуації, гратися на будівельних майданчиках, незнайомі предмети пересувати, відкривати, розбирати категорично забороняється, не підходити близько до свійських тварин, плавати тільки під на глядом дорослих і ще багатенно цікавенних історій, які для кращого запам’ятовування підкріплюються чудо-віршиками. 
Автори застерігають непосидючок від необдуманих вчинків і реальних загроз у побуті, на вулиці, в транспорті. Дітлахам сподобалися віршики на кожну пораду , залюбки повторювали їх неодноразово. Гадаємо сподобається і вам, книги в бібліотеці є, чекають на вас з нетерпінням.

Немає коментарів:

Дописати коментар