17 лютого 2023 р.

Наш герб-тризуб. Це воля, слава й сила!

 


Що значить герб України для пересічного громадянина? Чому герб саме тризуб, а не щось інше? Що означає такий знак, коли він з’явився? Історичний екскурс "Наш  герб-тризуб. Це воля, слава й сила!" для вихованців освітнього центру "Диволенд" відбувся в бібліотеці-філії №1 для дітей. Тетяна Качанова, спілкуючись з користувачами, зауважила, що на сьогодні існує величезна кількість різноманітних теорій значення символу тризуба, однак, на жаль, жодна з них не дає повного та вичерпного трактування.  Більша частина населення сприймає його лише як золотавий символ на синьому фоні, ну можливо ще вбачає в ньому слово "воля".
Існує близько трьох десятків теорій походження і значення тризуба (сокіл, якір, символ триєдності світу). Відомий дослідник Тризуба В. Січинський навів у своїй книзі перелік трактувань Тризуба, що існували в середині XX сторіччя. Для дітей було несподіванкою, що український герб тризуб не єдиний в світі. Існують й інші держави які використовують його як державну символіку, наприклад - Барбадос. Цікаво що й прапор Барбадосу також синьо-жовтий. В цій країні тризуб трактується як триєдинство принципів правління: для народу, з народу та з народом.
Уважно прослухавши інформацію, познайомившись з книгами з книжкової розкладки " Символ державної величі", дітки залюбки взялися малювати державний символ.  Хто як міг, так і вкладав свою любов у малюнок. 
Підтримавши ідею бібліотекарів передати свої витвори воїнам- захисникам на передову, на звороті намалювали рученьки    і сердечка з любов’ю і вірою в Перемогу.

Волонтерка Тамара Коломієць пообіцяла передати воїнам листівки  та слова вдячності і шани. Сподіваємося вони зігріватимуть серця Героїв на фронті.

Немає коментарів:

Дописати коментар