19 квітня 2024 р.

Хліб усьому – голова

 

Хліб здавна вважається символом святості, радості, щастя, здоров’я та багатства. Із хлібом зустрічають новонароджене дитя, одружують молодих, зустрічають дорогих гостей, з хлібом входять вперше в новий дім. Тому праця хлібороба була, є і буде найблагословеннішою віками і найпочеснішою, бо жити і працювати на землі – це творити людям добро, нести мир та щастя.

Щоб краще розкрити тему, для шестикласників Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкова школа №1 провели інформаційну годину «Хліб усьому – голова». Діти довідалися про те, який шлях проходить зерно, щоб стати хлібом, про значення хліба для українського народу, обряди і звичаї присвячені паляниці, про необхідність виховувати любов та бережливе ставлення до хліба, пошану до людей хліборобської праці.

Презентація «Хліб на столі – мир у хаті» ознайомила присутніх з історією та видами хліба.

Переглянувши відеофільм «Голодний Дух» присвячений історичній пам’яті про голодомор 1932-1933 роки, юні слухачі усвідомили, трагічне минуле нашого народу та вшанували пам’ять жертв геноциду. На завершення заходу розрізали запашну паляницю та пригостили всіх присутніх.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар