11 липня 2024 р.

ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ ШОКОЛАД

 

Хвилинкою-цікавинкою про лакоминку - про його величність Шоколад,  пригощали бібліотекарки користувачів сьогодні, у Всесвітній день шоколаду.

Недарма його вважають найпопулярнішим десертом у світі, адже саме він є основним інгредієнтом солодощів, що покорив світ. Споживання не просто дарує задоволення й гарний настрій, але може бути корисним для здоров’я. З цією смакотою пов’язано немало фактів та історій, проте намагалися подавати найцікавіші  та найсмачніші!

 Знайомлячись з інформацією з книжкової вистаки « Шококниги», яку оформили фахівчині книгозбірні, відвідувачі  з’ясували, що слово «шоколад», ймовірно, походить з ацтекської мови науатль, яка має в розпорядженні поняття xocolātl (що означає «гірка вода»), а чорний шоколад не тільки вгамовує потребу в лакітках, а й позитивно впливає на пам'ять, обсяг уваги, поліпшує реакцію і навички розв'язання проблем, являється  відмінним джерелом антиоксидантів!

Скільки шоколаду можна їсти в день? коли шоколад може бути шкідливим? як правильно вибирати шоколад ? яких речовин багато у шоколаді? чи заборонене вживання шоколаду під час дієти? – на всі ці запитання ви, любі читайлики,  зможете отримати відповіді, завітавши в бібліотеку. 

Приємний смак і задоволення подарують гурманам книги, які є на абонементі, зокрема - Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика», Надійки Гербіш «Теплі історії до шоколаду», Йоганни Ягелло «Шоколад із чилі» і «Кава з кардамоном», Мирослава Дочинця «Хліб і шоколад», Берджиса, Стефані «Дракон із шоколадним серцем». Чекаємо на вас, ласунчиків-книгомудриків, особливо тих, які не уявляють свого життя без солодощів!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар