24 січня 2020 р.

А ви відвідали урок "ПероДактиля"?

Ділимося радісною новиною, що читальна зала бібліотеки-філії №1 для дітей наповнилася творчим галасом, бо директорка дитячого літературного конкурсу «ПероДактиль» Ірина Кузьменко проводила черговий урок «Чи важко бути письменником і як ним стати?». На уроці було досить гамірно, бо запитання від пані Ірини вигукувалися вголос, за правильні відповіді відразу вручався приз − книжкова закладка з логотипом конкурсу.


Допитливі другокласники БСШ №1 (класовод Наталія Назарова) та БЗШ №18 (класовод Людмила Горобінська) дізналися все про професію письменника, основні його якості, режим роботи та, власне, чим надихаються письменники.
Дітлахи відкрили для себе «Надихуна» Сашка Дерманського та його цікавих героїв: улюбленого вужа Ониська, Чудове чудовисько і Маляку (книги автора є в бібліотеці, хто іще не прочитав, запрошуємо, читайте!). Слухали про лауреатку премії «Смолоскип», авторку книжки «Мудра кішка Варшава» Яну Опарій, яка пише, «щоб не луснути», про письменника Сергія Комберянова, лауреата премії «Смолоскип», автора книги «Крадії пам’яті», який вважає безпрограшним варіантом зробити героями книг своїх друзів або знайомих, описати сім’ю, і тоді твори зачитуватимуться. «Певним чином, завдячуючи читанням книг, кожен зможе стати письменником, − наголосила Ірина Кузьменко, − потрібно лише проявити своє мислення, логіку та знання».


Також пані Ірина познайомила другокласників з «Альманахом» − збіркою конкурсних робіт фіналістів 2018-2019 років, і запросила їх брати участь у дитячому літературному конкурсі «ПероДактиль» − 2020.


Тому, якщо у вас є велика і амбіційна мета на кшталт виграти премію, − цей конкурс саме для вас!



Немає коментарів:

Дописати коментар