9 червня 2021 р.

Літнім читанням пора, порадійте дітвора!

 

 Читай завжди! Рухайся вперед! Здобувай знання! Вдосконалюйся! Читання – ключ до успіху! Вирушаймо разом у подорож Книжковою країною! 

Вдовиченко, Г. 36 і 6 котів-компаньойнів / Галина Вдовиченко ; намал. Н. Гайда. – Л. : Старий Лев, 2020. – 158 с. 

    Самотнім бабусям і дідусям, що живуть у старечому будинку, потрібні помічники. А декому з великого котячого гурту час повчитися піклуватися про інших. Старенькі 36 і 6 котів зустрінуться. Це знайомство приведе до неймовірних змін у житті людей і котів. 

Гаврош, О. Розбійник Пинтя у заклятому місті / Олександр Гаврош. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. – 299 с.

Олександр Гаврош створив власну українську фантастичну сагу, пригоду-подорож, на основі карпатських казок. Читаючи її, відчуваєш справжню радість упізнання – бо ж дракон Шаркань, розбійник Пинтя та інші багатьом знайомі з дитинства. Пинтя опиняється в чарівному світі. Разом із друзями, яких він знаходить по дорозі іде до мети, до якої його веде пір’їнка прекрасної повітрулі – доньки Ґанджі-баби.

Дерманський, С. КАZКА у пошуках себе / Сашко Дерманський ; за сюжетом А. Сіяніки. – Вінниця : Теза, 2019. – 33 с.

    У дівчинки на ім’я Казка є мрія. Але вона здається недосяжною. Бо як стати відомою співачкою, якщо ти живеш далеко від людей, у хащах старого Пралісу? Здається, це неможливо. Але тільки здається. Адже рідні та друзі дарують віру в себе, мрія окрилює, а любов, що, можливо, зароджується в юному серці, кличе діяти рішуче.

Дерманський, С. Корова часу, або Нові пригоди вужа Ониська / Сашко Дерманський. – 4-те вид. – Вінниця : Теза, 2017 . – 154 с.

    Коли твоя бабуся вміє викликати дощ, то вибору в  тебе не лишається: ти неодмінно потрапиш у минуле. А вже там на тебе чекатимуть мамонти, шамани-вужі і ненаситні шаблезубі пацюки. Як отому всьому дати ради, читай у нових пригодах вужа Ониська. Хтозна, може, колись знадобиться?                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Харпер, А. Кому може довіритися Кара Вінтер? / Аніка Харпер ; [пер. з нім. К.В. Бучіна]. – Х. : Ранок, 2018. – 301 с.

    У Корнуольському коледжі навчаються діти з найзаможніших сімей Англії. Тут панують свої закони й правила. У цьому закладі опиняється німецька дівчинка Кара Вінтер, яка все своє життя провела в чотирьох стінах і тому здається іншим справжнім відлюдьком. Та з часом вона знаходить друзів  і навіть починає спілкуватися з хлопцями… Що насправді приховує Кара й кому може вона довіритися в цьому жорстокому дорослому світі?

Харпер, А. Що приховує Кара Вінтер? / Аніка Харпер ; [пер. з нім. К.В. Бучіна]. – Х. : Ранок, 2018. – 268 с.

    Хто з підлітків не мріє потрапити до найкрутішого Корнуольского  коледжу, де навчаються діти з найбагатших і найславетніших родин Англії? Саму тут вони вчаться бути дорослими. Така мрія здійснилася у головної героїні – Кари Вінтер . І лише таємниця Кари, яку вона оберігає , не дозволяє дівчині повністю насолоджуватися життям. Що ж це за таємниця, і чому Кара не розповідає про себе?

 Гарна книжка допоможе чудово провести свій вільний час у спекотне літо!!!

                                                                              

 

Немає коментарів:

Дописати коментар