20 січня 2022 р.

"ЩО БОЛИТЬ ТОБІ, МІЙ КОЛОСОЧКУ?" НІНА ОПАНАСЕНКО

21 січня 2022 року виповнилося б 80 років від Дня народження величній, мудрій, вишуканій і витонченій краянці – Ніні Опанасенко. Вічна мрія йти назустріч читачеві і нести своє душевне тепло супроводжували її все життя.

Голосні читання  казки «Що болить тобі, мій колосочку?» відбулися в бібліотеці-філії №1 для дітей з нагоди ювілейної дати поетки. Користувачі затамувавши подих слухали казку, уявляючи Зиму, яка тріщала морозами, несамовитого крижаного Вітра, який студив усіх без жалю і , того чоловіка, котрий спостерігав за землею, присипаною снігом і бачив, «як у ній коріння плете своє прядиво».

Кожен із нас упродовж земного життя несе свій хрест, який не вибираємо і не можемо змінити, хоча часто жаліємось одне одному, що заважка ця ноша, що немає сил іти далі, бідкаємося: чому непосильний вантаж звалено саме на наші плечі. Ніна Опанасенко була наділена Всевишнім не лише важелезним хрестом, а й великим талантом – дивом Словотворення. І те диво надійною свічечкою осявало шлях не лише самій поетці , а й усім, хто коли-небудь доторкнувся до її глибокої душі чи до її творчості. Вогник тієї свічечки відбивається в дзеркалі читацьких душ – і розгорається в багаття Доброти, Любові, Вдячності, Сили волі, Мужності, Стійкості, Життєвої Мудрості. Авторка працювала над словом, заглиблювалася у його таємниці, прагнула осягнути дитячу душу. Тому її казки так легко читаються і сприймаються, зачаровують із першого рядочка.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар