21 січня 2022 р.

ВЕЛИКА ЗЛУКА-ВЕЛИКІ СПОДІВАННЯ

 Буремного 1919 року, 22 січня, у Києві, на Софійському майдані було проголошено злуку ЗУНР і УНР . Україна стала Соборною - неподільною державою. І хоча державі не пощастило тоді зберегти єдність і незалежність, Акт злуки став реальним втіленням одвічної мрії українців про суверенність своєї держави. 

Напередодні, для юних краєзнавців клубу «Джерельце», п’ятикласників БСШ№1 (керівник Ніна Забуга),бібліотекарі підготували історичну годину «Велика Злука-великі сподівання» , на яку запросили історика, краєзнавця Анатолія Бондаря.
Розповідаючи про буремні події 1919 року, пан Анатолій зазначив, що відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, але й моральний обов'язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.
 Діти уважно слухали, задавали запитання  і отримували вичерпну відповідь Анатолія Володимировича. Цій визначній події присвячена книжкова виставка «Доленосна віха нашої історії», на якій представлені наукова, історична, довідкова література, навчальні посібники з історії України.

Маємо надію, що запропоновані видання стануть в нагоді користувачам.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар