23 березня 2023 р.

Дослідники рідного краю

 


Кожен українець, юний чи дорослий, незалежно від освіти, повинен знати правдиву історію, усвідомлювати, хто ми такі, чиї ми діти, на якій землі живемо. Про славетну історію та сучасність Білої Церкви, археологічні та історичні знахідки, розвиток краєзнавства в Білій Церкві на історичній годині "Дослідники рідного краю" юні краєзнавці клубу "Джерельце" бібліотеки-філії №1 для дітей, дев'ятикласники гімназії слов'янських мов початкова школа №1, поспілкувалися з істориком, краєзнавцем , працівником відділу інформаційно-краєзнавчої роботи Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи імені П. Красножона, автором багатьох краєзнавчих публікацій - Анатолієм Бондарем. 
Пан Анатолій зазначив, що в Білій Церкві жило і живе багато знаменитих людей небайдужих до історії міста: Кирило Стеценко, Петро Лебединцев, Олексій Стародуб ,Євген Чернецький, Сергій Бурлака, Сергій Різник, Олександр Ярмола, розповів про старе та нове місто, про архітектурні споруди, їхнє значення для Білої Церкви. Юним краєзнавцям було цікаво дізнатися про Замкову гору, найдавнішу архітектурну споруду Білої Церкви – Микільську церкву, закладену гетьманом Іваном Мазепою в 1706 році, торгові ряди та про історію деяких вулиць, зокрема: Праведників світу, Млинову, Добровольчих батальйонів Богдана Хмельницького.
Відкриттям для юнаків і дівчат була розповідь про білоцерківські брами – Київську (в районі сучасної площі Тараса Шевченка) та Сквирську – в районі «Укртелекому» на Олександрійському бульварі. Розповідь спонукала слухачів до цікавих запитань, на які краєзнавець давав фахові, вичерпні відповіді та спростовував міфи походження назви Білої Церкви.
 
Олена Крищенко зробила огляд краєзнавчої літератури, яку має в фонді книгозбірня і запросила присутніх скористатися нею для поглиблення знань, відвідавши бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар