9 березня 2023 р.

«Шевченкове слово - душа України».

Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних читачів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Тарас Шевченко для України – не просто народний поет, якого доля обдарувала багатьма талантами. Не забули українці свого Великого Кобзаря. Його ім’я входить у наше життя з дитинства, з маминих пісень, з наших перших книжок, а з роками Шевченкове слово стає все ближчим, все дорожчим, пророчим, особливо в сьогоднішні дні. коли Україна виборює право на життя від російської орди. Розгорнута книжкова виставка в читальній залі  «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе», знайомить читачів з  творами  геніального поета, науковою та публіцистичною літературою про нього. 

Відкрити  багатогранну постать поета  другокласникам гімназії слов’янських мов початкової школи №1 (класовод Тетяна Байбарза), допомогла  літературна година «Шевченкове слово - душа України».

Діти залюбки декламували свої улюблені твори митця та охоче відповідали на запитання вікторини «Чи знаєш ти Тараса?». Своє вміння і фантазію другокласники проявили в створенні «Плакату  співпраці», на якому зобразили портрет Великого Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар