22 серпня 2023 р.

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ ЖИВУ!



Напередодні великого й значущого свята для кожного українця – Дня Незалежності нашої держави в бібліотеці №1 для дітей відбулася патріотично-творча мозаїка «З Україною в серці живу!». На святкове дійство завітали діти з родин вимушено переміщених осіб, які віднедавна стали дуже активними читачами книгозбірні.

Захід проходив у межах реалізації грантового проєкту «Музика єднає − жити і творити надихає!" Білоцерківська школа мистецтв #1 імені Юрія Павленка спільно з бібліотекою-філією №1 для дітей за сприяння Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради.

З вітальним словом до дітей та їхніх батьків звернулася заслужений працівник культури, депутат Білоцерківської міської ради, директор школи мистецтв №1 ім. Ю. Павленка Леся Крижешевська. Вона наголосила на важливості таких зустрічей, адже вони дуже зближують усіх нас і допомагають родинам, які вимушені залишити домівки на сході та півдні країни, адаптуватися до нових обставин життя.

Учасниці театрального гуртка «Едельвейс» (керівник Лариса Приходько) Катерина Гудзяк та Юлія Семашко виступили з поетичним привітанням – талановито зачитали вірші про Україну білоцерківських поетес Тетяни Строкач та Наталії Кузьмічової.

Склали величну симфонію Дню Незалежності України учні Білоцерківської школи мистецтв №1 ім. Ю. Павленка Крістіна Туней, Аріна Бадай та Павло Гальчус. У їхньому виконанні прозвучали пісні «Україна – це ти», «У полі калина», «Їхали козаки», а українську стрілецьку пісню «Ой, у лузі червона калина» їм охоче підспівував увесь зал.

Діти залюбки долучилися до гри «Чи все ти знаєш про Україну?», продемонструвавши свої значні знання про рідну землю.

З неабияким завзяттям взялися до роботи юні читайлики під час майстер-класу «Диво-метелик», який люб’язно провела викладач образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв №1 ім. Ю. Павленка Яна Каплінська. Кольоровий папір, ножиці, клей, справні руки дітлахів – і ось, неймовірної краси метелик готовий!

Нові знайомства, позитивні емоції дітей, радість в їхніх очах – такий підсумок чудового святкового заходу. Тож, єднаймося, друзі, і зустрічаймося якнайчастіше! 

З Днем народження, Батьківщино! З вірою й надією до Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар