25 жовтня 2023 р.

ВЕЛЕСОВА НІЧ, АБО ПОДОЛАННЯ СТРАХІВ


Друзі, а ви боїтеся дивних і жахливих істот – волохатих, слизьких, із крилами і пазурами, яким весь час кортить когось налякати, вкусити або підніжку підставити? Так? А ось наші маленькі читайлики, вихованці освітнього центру «Диволенд» - аніскілечки! Ну, майже ...

Гаразд, відкриємо таємницю - вони зовсім-зовсім трішки страшаться павуків, темряви під ліжком і … математики. В цьому сьогодні зізналися під час зустрічі в бібліотеці, коли йшла мова про страхи. Але Анастасія Гейло, волонтерка Білоцерківська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України зауважила, що потрібно завжди ділитися з близькими про те, що нас лякає. Також гостя дала кілька порад, як боротися зі своїми уявними страхами: з ними можна познайомитися й подружитися, чудернацько назвати, спробувати розсмішити, адже й вони бувають лякливими, і часом самі ховаються від нас, чи то щоб спокійнісінько чарувати й жахати, чи просто такі боягузи.

Разом з бібліотекарями дітлахи поринули в світ міфів та легенд про бога Велеса, адже в українців є свій, давній аналог свята Хелловін, який також припадає в ніч із 31 жовтня на 1 листопада. І називається воно Велесова ніч. Дітлахи дізналися, чому саме Велес є покровителем цієї ночі, та які існують слов'янські обряди й традиції свята.

Також з неабиякою цікавістю здійснили захоплюючу подорож у світ таємничості, жахів та містики разом із героями українських та зарубіжних письменників за допомогою книжкової виставки. Залюбки послухали уривки з книги Валерії Давіли «Велика енциклопедія монстрів», в якій йдеться про дивовижних фантастичних істот.


Отримавши цілу купу цікавої інформації про Велесову ніч та Хелловін, дітлахи з задоволенням разом з пані Анастасією взялися до виготовлення святкових гірлянд: паперової - «Привид» та з листя клена - «Монстрик». Завзято таки працювали книголюбчики!


Можна святкувати або не святкувати Велесову ніч чи Хелловін, проте, як зауважили юні читайлики, згадане свято – це ще один привід повеселитися, пограти, побешкетувати і нікого не образити, а якщо налякати, то разом посміятися.

Немає коментарів:

Дописати коментар