11 березня 2024 р.

Гей, виходьте, люди з хати - будемо зиму проводжати!


Колодій - це давній український звичай, що знаменує зустріч зими з весною, початок нового життєвого циклу, відродження життєвих сил природи та готує нас до Великого посту.

В бібліотеці-філії №1 для дітей відбулися народознавчі посиденьки «Гей, виходьте, люди з хати - будемо зиму проводжати!», на яких бібліотекарі за допомогою різноманітних забав, конкурсів, пісень, ігор, танців намагалися відтворити давні звичаї Колодія, яким понад тисячу років, у яких коріння, краса, талант і мудрість нашого народу. На свято завітали шестикласники Білоцерківської гімназії слов’янських мов - початкової школи №1 (класовод Ніна Забуга).
 
Бібліотекарка Юлія Волошина зробила народознавчий екскурс про витоки звичаїв і традицій, познайомила користувачів з книжковою розкладкою «Колодія величаємо - весну зустрічаємо», на якій підібрано тематичну, народознавчу, літературу. Дівчатка із задоволенням водили танок «Подоляночка» і співали пісень, а хлопчаки проявляли себе у перетягуванні канату, козацьких перегонах, тощо. 
 
Веселим сміхом, жартами, гумором проводжали зиму та весну закликали! 
 Завершилися посиденьки традиційним частуванням варениками і надією на переможну Весну!

Немає коментарів:

Дописати коментар