21 червня 2024 р.

Як студійці "Мандруй БЦ" подорожували в часі


Вельми насиченою та пізнавальною була екскурсія-квест по скульптурних мініатюрах - символах історичних подій Білої Церкви, яку для юних екскурсоводів люб'язно провела Олександра Залевська. Дітлахи з неабиякою цікавістю розглядали й досліджували кожну міні-композицію, водночас дізнаючись про їхні таємниці. Залюбки слухали цікаві оповідки, пов'язані з тисячолітньою історією нашого міста: як Біла Церква отримала Магдебурзьке право, про повстання Січових Стрільців та перебування в місті американського режисера фільму "Кінг-Конг" Меріана Купера, про гетьманів та корифеїв українського театру, чиї імена пов'язані з Білою Церквою.

Найцікавішою локацією для дітей стала скульптурна композиція "Золото Мазепи". Юні гіди дізналися про побудовану гетьманом Миколаївську церкву та легенду про заховані ним скарби.

Хоча дітлахам і не вдалося їх відшукати, проте під час екскурсії вони натрапили на благодійну скарбничку "На підтримку ЗСУ". Тож, скільки грошей було у них в кишенях, задонатили. Ну, неймовірні діти! Наш найцінніший скарб!

Немає коментарів:

Дописати коментар