1 липня 2024 р.

Екскурсія-квест «Мандри у часі»

 

Сьогодні студійці "Мандруй БЦ" продовжили знайомство з міні-скульптурами нашого міста: «Білоцерківським скіфом», «Ключем Ярослава», «Змієвими валами», «Скаутом Слабченка», «Молотом» і «Голкою». Екскурсію-квест дітлахам традиційно провела гід Олександра Залевська.



Отож, під час екскурсії вони дізналися про те, що колись на території Білої Церкви мешкали скіфи – предки сучасних українців, а свідченням цьому є наявність у місті курганів та цінної речі – меча акінака, найпопулярнішої зброї скіфів, що був віднайдений на наших землях на початку 20 століття.
Жваву дискусію серед студійців викликала інформація про походження назви міста та легенди про ключа Ярослава, Микиту Кожум’яку та Змієві Вали.
Про події на території Білої Церкви в період Коліївщини діти дізналися, коли знайомилися з двома скульптурками, присвяченими учасникам гайдамацького повстання - Микиті Швачці (у вигляді голки) та Максиму Залізняку (у вигляді молота).

Більшість учасників екскурсії сьогодні відкрили для себе ім’я українського кіномитця й дипломата Євгена Слабченка, життя й діяльність якого пов’язані з нашим містом. Зокрема, пані Олександра розповіла про те, як він навчався в Білоцерківській гімназії, як сформував білоцерківський скаутський загін та перший в Україні підручник «Український скаутинг»; про його режисерську діяльність за кордоном.
На екскурсійному маршруті попутно ознайомились зі скульптурою «Юність» та з історією Зимового палацу графів Браницьких.
Як завжди, було дуже-дуже цікаво й пізнавально. Хоч трішки стомлені від тривалої екскурсії і палючого сонця, але з хорошим настроєм розбіглися по домівках.



Немає коментарів:

Дописати коментар