22 серпня 2024 р.

23 серпня - День Державного Прапора України.

 

23 серпня - День Державного Прапора України. Цей день особливий для українців, бо наш прапор символізує силу та єдність народу. З прапором наразі воїни ЗСУ йдуть у бій і з ним навіть гинуть, а відвоювавши у ворога позицію, з гордістю встановлюють переможного українського прапора! Для підлітків важливо знати історію про прапор, бо це частина їхньої національної ідентичності. Напередодні свята в бібліотеці-філії 1 відбулася поетично - творча година «Прапор перемоги», яка надала користувачам можливість дізнатися більше про символи та свою Батьківщину.

Бібліотекарка


Олена Крищенко розповіла про значення кольорів на прапорі, наголосивши, що вони стали офіційними ще за часів Київської Русі, а сучасний прапор був затверджений у 1992 році, коли Україна стала незалежною державою.

Аби закріпити знання дітлахи переглянули відеопрезентацію «Барви прапора України» і натхненні проявили виняткову потребу намалювати власноруч прапора, щоб принести його додому і батьків привітати зі святом. А далі біля книжкової виставки «Прапор нашої Вкраїни» розповідали вірші про дорогоцінний символ України. Завершилася поетично-творча година флешмобом « Прапор це - синє небо, жовте жито, це святиня-знають діти».


Немає коментарів:

Дописати коментар