23 серпня 2024 р.

УКРАЇНА У МОЄМУ СЕРЦІ

 

День Незалежності України - щорічне свято, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави. Ось уже 33 роки ми прагнемо довести своє право на існування на політичній карті світу. З нагоди цієї надважливої дати для користувачів бібліотеки-філії №1 для дітей відбулася патріотично-творча година «Україна у моєму серці». Бібліотекарка Юлія Волошина розпочала патріотичну годину оглядом книжкової виставки «Це твоя країна - наша Україна», на якій представлено літературу науково-популярного характеру, історичні джерела та художні твори з історії України, її боротьби за незалежність.


 Далі історик, краєзнавець, Анатолій Бондар провів історичний екскурс про довгий і складний шлях України до здобуття незалежності. Пан Анатолій зазначив, що перші кроки незалежності стали випробуванням для всіх нас – тестуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Як і багато поколінь тому, українці і нині у важких та кровопролитних боях з російським агресором виборюють свою незалежність зі зброєю в руках.

Приємним сюрпризом для гостей став виступ юних музикантів ансамблю духових інструментів Білоцерківської школи мистецтв №6 дитячих духових оркестрів класу викладача Яни Гільової. Символічності святу додав «Гімн України» у їхньому виконанні. Зачувши перші акорди, присутні піднялися з місць і стоячи, піднесено-гордо карбували слова-«Душу й тіло ми положим за нашу свободу..» Емоційного забарвлення додали улюблені композиції: «Україна» Тараса Петриненка, «Козацькому роду» Jerri Heil , «Ой на горі» Артема Пивоварова, «Стефанія» гурту Калуш.

Пам’ятаймо, ми - спадкоємці багатовікової боротьби за незалежність, і наш обов'язок - вибороти її , наступним поколінням. Слава Україні! Героям Слава!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар