9 березня 2015 р.

Сьогодні День народження Великого Кобзаря

  9 березня 2015 року  читачі бібліотеки стали учасниками презентації «Дитячого Кобзаря», виданого у 2012 році Видавництвом Старого Лева.
  Завідуюча  бібліотекою Валентина Шлапацька розповіла дітям про книгу створену з метою зробити творчість Великого Кобзаря ближчою до дитячих душ. Саме цьому сприяє формат книги — яскраве ілюстроване художнє видання, яке не залишає байдужим справжніх шанувальників шевченківської спадщини. Художнім оформленням книги займалася молода художниця Марина Михайлошина, яка поділилась через цю книгу своїм баченням поезії Тараса. Упорядкувала видання одна з найулюбленіших сучасних українських письменників Зірка Мензатюк. «Не знати Шевченка — не бути українцем», — звертається до читацької аудиторіїї пані Зірка.   Під час роботи над «Дитячим Кобзарем» письменниця намагалась включити у видання такі твори Шевченка, які насичені світлом і добром, таким чином спростувати думку про те, що поезія Кобзаря сумна й важка для дитячого сприйняття.
  В минулих століттях в українських родинах існували домашні іконостаси, які складались з ікон-портретів Ісуса Христа, Діви Марії та Тараса Шевченка. Напевно, настав час повернути  давню гарну традицію в наше сучасне життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар