26 серпня 2016 р.

ПЕРЕМОГА ЧИТАЧКИ ХРИСТІ ДЕГТЯРЕНКО





25 серпня у Національній бібліотеці України для дітей відбулося урочисте  вручення премій конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», що проводився на виконання Указу Президента України № 675/2015 від 03.12.2015 «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України».

Конкурс проходив з 1 березня по 24 липня 2016 р. у трьох номінаціях: «Малюнок», «Проза» та «Поезія», і у ньому взяло участь майже 3 тис. дітей віком від 10 до 16 років з усіх областей України. На ІІ тур до Національної бібліотеки України для дітей надійшло 346 конкурсних робіт. Особливою гордістю наповнюється серце, бо серед них і робота нашої читачки (бібліотеки №1 для дітей )Христини Дегтяренко.

Нагороди вручали представник «Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко, директор НБУ для дітей Алла Гордієнко та журі конкурсу: письменниця Марія Морозенко; українська поетеса, прозаїк, перекладач, літературний редактор Галина Кирпа; координатор проекту ілюстраторів «Pictoric», художниця Олена Старанчук.

У номінації “Поетичний твір“ у віковій категорії 10-12 років 1 місце здобула Дегтяренко Христина. 


 Вручаючи нагороду (Диплом переможця всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Мрії про Україну: дитячий погляд“) пані Галина просила передати дівчинці (вона, на жаль, не змогла бути на церемонії), що у неї справжній талант. Алла Гордієнко (директор НБУ для дітей) повідомила, що роботи переможців будуть надруковані у журналі “Бібліотека у форматі Д“, а вірш Христі у видавництві “Лілея“ .
Ми щиро раді і пишаємося Христинкою, вітаємо з перемогою і зичимо, щоб вона стала першою зіркою у справжньому літературному зорепаді!

Немає коментарів:

Дописати коментар