27 вересня 2016 р.

Всіх любителів подорожей, активного відпочинку, його організаторів вітаємо з Днем туризму!

На наш погляд, гарна книга, як і насичена подорож, допомагає пізнати себе й розширити межі свого світогляду. Тому не сумуйте, що закінчилась пора відпочинку, продовжуйте подорожувати з книгою!Ці книги надихають на подорож навколо світу.
Не потрібно думати про всяку нісенітницю. Щастя приходить до людини у всякому вигляді, хіба його впізнаєш? Я би, припустимо, взяв трошки щастя у будь-якому вигляді і заплатив за нього все, що спитають. Хотів би я побачити заграву Гавани, - подумав він. - Ти занадто багато хочеш відразу, старий. Але зараз я хочу побачити вогні Гавани - і нічого більше.
Ернест Хемінгуей

Джером К. Джером "Троє в човні, не рахуючи собаки»
Джером написав дуже смішну історію трьох друзів, які від нудьги і вигаданих хвороб сплавляються по Темзі, під враженням від власної весільної подорожі, проведеної на невеликому човні.
Жуль Верн «Навколо світу за вісімдесят днів»
Захоплююча історія Філеаса Фогга, його безтурботного слуги Паспарту і їхньої приголомшливої кругосвітньої подорожі, сповненої небезпечних пригод, початої в результаті одного парі.
Майкл Пелін "Навколо світу за 80 днів"
Вже той факт, що автор цієї книги в реальності повторив маршрут героя Жуля Верна Філеаса Фоґґа і здійснив навколосвітню подорож за 80 днів, викликає інтерес. А враховуючи, що Майкл Пелін не лише сміливий мандрівник, але й чудовий оповідач - книга вийшла дуже захопливою.
Пелін дуже яскраво описує свої пригоди під час навколосвітки. Зокрема, коли читаєш, як він плив по Венеції на сміттєвій баржі чи літав на повітряній кулі  - захоплює дух, хочеться самому вирушити в таку ж подорож.
Ернест Хемінгуей «Старий і море»
«Старий і море» - справжній шедевр Хемінгуея. Повість присвячена «трагічному стоїцизму»: перед жорстокістю світу людина, навіть програючи, повинна зберігати мужність і гідність. Зображення лютої сутички з жахливою рибою, а потім з пожираючими її акулами вдало контрастує з роздумами про минуле, про навколишній світ.
Жуль Верн "Таємничий острів"
Не буде перебільшенням назвати цей роман-робінзонаду одним із найзахопливіших творів Жуля Верна. До речі, саме в "Таємничому острові" востаннє з'являється улюблений літературний герой багатьох - капітан Немо. 
"Таємничий острів" - це історія про п'ятьох сміливців, які рятуються від полону під час громадянської війни в США на повітряній кулі. Потрапивши в страшну бурю, вони опиняються на безлюдному острові, і з цього моменту починаються справжні, захопливі й небезпечні пригоди. 
Антуан де Сент-Екзюпері "Планета людей"
Коли говорять про Екзюпері, в основному згадують його найпопулярніший твір "Маленький принц". Але "Планета людей" не менш цікава. 
Головним героєм тут є льотчик, який розповідає кілька історій зі свого життя, доповнюючи їх досить цікавими роздумами про будову нашого світу і про власне світосприйняття. 
Гарної ПОДОРОЖІ!



Немає коментарів:

Дописати коментар