12 січня 2017 р.

10 книг, які добре читати взимку!


Тріскучі морози не для прогулянок  
 зимовими  вулицями
Хочеться  закутатися в теплу ковдру, 
сісти в зручне крісло і 
смакувати гарячим напоєм.
Додасть шарму і цікава книжка!  
 Ми  підготували для вас добірку книг, які варто читати взимку, аби знайти в душі гармонію і зберегти гарний настрій. 
Андерсен, Г. Снігова королева : казка / Ганс Андерсен. – Х. : Торнадо, 2009 . – 63 с. : іл.
 "Снігова королева" близько 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. Зігрій і своє, читаючи цю казку.
Гоголь, М. Вечори на хуторі біля Диканьки ; Тарас Бульба ; Вій : повісті ; пер. з рос. / Микола Гоголь. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан ; К. : Веселка, 2010. – 333 с. 
 "Вечори на хуторі біля Диканьки" Миколи Гоголя для тих, хто полюбляє хороші містичні пригоди  героїв та потойбічні  казкові дива. Інші твори дуже яскраво показують читачеві побут і характер українського народу, їх вивчають за шкільною програмою, деякі - екранізовані.
Гофман, Е.Т.А. Лускунчик і мишачий король : казка / Ернст Теодор Амадей Гофман ; з нім. пер. Є. Попович. – К. : Веселка, 2006. – 197 с. 
Дивовижна різдвяна казка Т. Гофмана "Лускунчик і Мишачий король" розповідає про доброту й вірність, що перемагають зло і лукавство.
Діккенс, Ч. Різдвяна пісня в прозі, або Різдвяне оповідання з привидами / Чарльз Діккенс ; пер. з анг. О. Косач-Кривинюк. – К. : Знання, 2016. – 175 с.
Книга розповідає про старого жадібного чоловіка на ім’я Скрудж . У нього немає власної родини, дітей, і він зовсім не радіє – Різдву. Але щось з ним трапилося , що свято стало його найулюбленішим. Цікаво, що ж це може бути?

Єгорушкіна, К. Країна Сніговія / Катерина Єгорушкіна, Стефан Недериця. – К. : С.С. Недериця, 2011. – 29 с. : іл.
Ви знали, що ноти розмовляють, звучать, бундючаться, літають по всьому світу і збираються в чарівні кучугури, звідки кожен може їх узяти і створити власну неповторну музику? У казковій країні Сніговії це можливе.Читай!
Іваненко, О. Лісові казки / Оксана Іваненко ; худож. О. Кошель. – К. : Веселка, 2010. – 62 с. : кол. іл.

Оксана Іваненко розповість тобі про що гомонять між собою дерева, шепочуться квіти, щебечуть пташки,  від кого втікає зайчик у білій шубці і де зимує неслухняний братик-ведмедик. 
Коцюбинський, М. Ялинка / Михайло Коцюбинський. – К. : Школа, 2010. – 239 с.
Сподіваємось тебе зацікавлять пригоди чуйного хлопчика Василька і його щасливий порятунок зимової негоди в лісі від вовків.
Нордквіст, С. Різдво у Петсона / Свен Нордквіст ; зі швед. пер. Г. Кирпа. – Тернопіль : Навч. Книга-Богдан, 2016. – 22 с. : кол. іл.
Дідуньо Петсон і кіт Фіндус заходилися прибирати до Різдва. Подбали про ялинку та святковий стіл і стається те, чого не мало статися…. Тобі цікаво, що саме трапилося? Тоді мерщій читай!
Прохасько, М. Хто зробить сніг / Мар’яна Прохасько, Тарас Прохасько. – Л. : Старий Лев, 2015 . – 69 с. : кол. іл.
Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…
Пуллман, Ф. Північне сяйво / Філіп Пуллман. – Х. : Книжковий клуб, 2008. – 399 с.
Англійський письменник запрошує до паралельного світу, де існують янголи та примари, у небі шугають відьми, а на півночі живуть ведмеді в обладунках. Дівчинка Ліра Красномовна, якій до рук потрапив магічний предмет, що допомагає передбачати майбутнє, хоче дізнатися що таке Пил. З цього починаються дивовижні пригоди…






Немає коментарів:

Дописати коментар