5 лютого 2017 р.

Знайомтесь!


Сучасні українські 
письменники-ювіляри 2017 року. 

Валентин Бердт (1967) – український письменник, журналіст, редактор, видавець. Автор книг для підлітків: «Все починається в 13», «Мій друг Юрко Циркуль». Лауреат творчих конкурсів «Часопис», «Часопис-2000», «Коронація слова» (2009), Коронація слова (2012), лауреат літературної премії «Великий Їжак» (2012).

Олесь Ільченко (1957) – український письменник народився у Києві. За фахом — біолог і літератор, полюбляє мандрувати. Пише вірші й книги для дітей. Автор творів: «Таємниця старої обсерваторії», «Мандрівка Дощинки», «Загадкові світи старої обсерваторії», «Як крокодилу зуби лікували», «Бджолині родичі» та ін.
Віталій та Дмитро Капранови (Брати Капранови), (1967) — українські видавці, письменники, публіцисти, громадські діячі. 2013 року брати Капранови видали «для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями», 80-сторінкову «Мальовану історію Незалежності України».
Про біографію та творчість письменників можна дізнатися за посиланням: 
https://www.kobzar.com.ua/?id=9

Катерина Міхаліцина (1982) - письменниця, редактор, перекладач. Народилася в селищі Млинів на Рівненщині. Володарка премій конкурсів «Гранослов», «Привітання життя», «Смолоскип». Працює заступником головного редактора у «Видавництві Старого Лева». Авторка книг:  «Про Зайченя, яке хотіло стати пташкою»,  «Бабусина господа», «Лугова лічилка», «Про драконів і щастя : абсолютно несерйозна історія» та ін. Ознайомитися з творчістю письменниці можна за посиланням: http://bookforum.ua/participants/mihalitsyna-kateryna/
Іре́н Роздобу́дько (1962) — українська журналістка, письменниця, сценаристка, поетеса. Авторка написала більше двадцяти книг для дітей та дорослих. Лауреат та переможець літературних конкурсів "Коронація слова". Відзнака «Золотий письменник України – 2012року».  
Прочитати твори письменниці можна за цим посиланням: http://www.e-reading.club/bookbyauthor.php?author=1001868
 
Володимир Рутківський (1937) – провідний український дитячий письменник. Друкується з 1959 року. Автор багатьох романів для дітей, серед яких «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі», «Сині Води», «Канікули у Воронівці», «Сторожова застава», «Двобій з тінню», «Потерчата». У 2012 році письменник став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка за історичну трилогію для дітей «Джури».  
Прочитати трилогію "Джури " можна за цими посиланнями: 
http://mreadz.com/read-283431
http://mreadz.com/read-283432 
http://mreadz.com/read-283433 

Немає коментарів:

Дописати коментар