11 травня 2017 р.

Літературними стежками Європи

«Собор Паризької Богоматері»-
найвідоміших романів класика французького романтизму Віктора Гюго. У творі відображені сильні людські пристрасті, розкриті проблеми справедливості,  та вічна проблема боротьби добра і зла.



Філософсько-фантастичний віршований роман Данте Аліґ'єрі, його основний твір, вважається шедевром світової літератури, написаний тосканським діалектом.








Життя та дивовижні пригоди Робінзона Крузо, морехода з Норка, який прожив двадцять вісім років у цілковитій самотності на безлюдному острові біля берегів Америки, поблизу гирла ріки Оріноко, куди він був викинутий корабельною аварією, під час якої весь екіпаж загинув, із переказом його несподіваного визволення піратами, написані ним самим.

 Пеппі Довгапанчоха — одна із найкращих фантастичних героїнь Астрід Ліндгрен. Вона робить усе, що хоче. Спить із ногами на подушці й з головою під ковдрою, вертаючись додому, задкує всю дорогу, тому що їй не хочеться розвертатися і йти прямо.




В книзі розповідається про пригоди дітей у казковій країні під назвою Нарнія, де тварини можуть говорити, магія нікого не дивує, а добро бореться зі злом.





Казкова подорож дітей бідного дроворуба в пошуках Синього птаха, який принесе здоров’я і щастя хворій дівчинці — онучці феї Берюліне.










Сміливий і вигадливий барон Мюнхгаузен із захопленням розповідає читачам про свої неймовірні пригоди.Тому іменем барона Мюнхгаузена нині називають людей, які люблять пофантазувати і приписують собі всякі неймовірні подвиги.




Немає коментарів:

Дописати коментар