10 липня 2017 р.

Шококниги

Пропонуємо посмакувати  
книгами зі словами шоколад.
Читайте – і вам відкриється світ з ароматом шоколаду та присмаком солодкої пудри!

Анна Гавальда «35 кіло надії»
«35 кіло надії» – це зворушлива життєва притча про родину, пошуки життєвого шляху, мрії й сподівання, віру в себе та інших. Цю книжку, що викликає посмішку й сльози, треба читати і відчувати серцем. 
Джоан Гарріс «Шоколад»
 Книжка пропонує вам посмакувати історією у маленькому французькому містечку Ланскне-су-Тан з дерев’яно-цегляними будиночками, вузькими провулками та маленькими крамничками. Разом із теплим вітром з’являється незнайомка Віан Роше з донькою Анук. Невдовзі жінка відкриває шоколадну крамничку з небаченими досі ласощами: шоколадом, трюфелями, зацукрованими фруктами, смаженим мигдалем, пряниковими будиночками, і життя маленького містечка змінюється назавжди. 
Йоанна Яґелло «Шоколад із чилі»
Чи доводилося Вам куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
Надійка Гербіш «Теплі історії до кави»
Якщо ви ще не читали цю збірку невимовно теплих і душевних оповідань, то саме час це виправити. Кожна історія – це ковток радості й суму, кохання й втрат, мрій і розчарувань, а також нестримного бажання відкривати чужі міста й країни. Їхні герої – звичайні жителі невеличких міст, закохані, розгублені, розчаровані, вразливі, щирі й такі, що здатні знаходити щастя в деталях і насолоджуватися буденними речами: ранковим кавуванням, посиденьками у кав’ярні, плетенням шарфів, листуванням. Книжка розчулює, надихає, зігріває й викликає відчуття спокою, гармонії з 
собою і світом.
Рональд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»
Які чудеса чекають вас на фабриці Віллі Вонки? Тільки уявіть: трав'яні луки з солодкого м'ятного цукру в Шоколадній Кімнаті. Можна пропливти по Шоколадній річці на рожевому цукровому човні. Або поставити експерименти в Кімнаті винаходів з льодяниками, які ніколи не тануть.  Поспостерігати за дресированими білками в Орєховою Кімнаті або відправитися в скляному ліфті в Телевізійну Кімнату. Ви знайдете дуже багато смішного, трохи таємничого і настільки захоплюючого в цій подорожі, що воно стане настільки ж приємним і солодким для вас, як чудова солодка паличка з рожевою вершковою помадкою від Віллі Вонки.
«Шоколадні вірші про кохання» – тaлісман для закoханих. Дo книги увійшли вірші поетів кількох пoколінь – поруч із тeкстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар’яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших – Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зoвсім мoлодих – Марусі Весни, Соломії Савки.




Немає коментарів:

Дописати коментар