21 лютого 2018 р.

МИ УКРАЇНЦІ! І МОВА НАША -УКРАЇНСЬКА!

Кожному у дар Божий дана мова. 
Всі  живі створіння на Землі спілкуються між собою: одні - мовою жестів, інші - мовою звуків. Лише нам, людям, найдосконалішим із мешканців Землі, було даровано можливість спілкуватися за допомогою мови. Рідна мова відповідає генетичному коду людини. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. Тож з нагоди Міжнародного дня рідної мови  літературний вектор «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?» познайомив з мовними скарбами першокласників БНВК «Казка» (класовод Оксана Бадзюк) . 
Малюки успішно провели літературне розслідування «З якої країни літературний герой?» та виконали завдання ігротеки: добирали рими для віршованих рядків, вставляли пропущені букви у слова, впізнавали казкових героїв з допомогою запропонованих схем та розгадували загадки про мову. 
У народі вірили колись, що певним словом, яке мало хто й знає, можна й скарби в землі знаходити, й хвороби та всякі недуги лікувати, й від лихої людини та звіра оборонитись. Своїх читайликів ми «лікували» ще й виставою БЛТ «Казкарик» за творами Всеволода Нестайка «Лісова бібліотека».

Немає коментарів:

Дописати коментар