12 березня 2018 р.

КНИЖКОВА ГАЛАКТИКА

Знову запрошуємо до подорожі з улюбленими книгами. Місцями це буде дуже смішно, місцями - совісно, а загалом - просто захопливо!

Для малечі
Історія іграшок / гол. ред. Д. Поліщук ; з англ. переказ М. Чорновіл. – К. : Егмонд Україна, 2016. – [40] с. : кол. іл.
Хочете дізнатися про неймовірну історію Базза Рятівника космічного рейнджера?Тоді вмощуйтеся зручніше і читайте!
Паронова, В. Оповідання про сім’ю / Віра Паронова. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан, 2017. – 31 с.
Збірка оповідань розкриває непрості ситуації, що виникають у сім’ях, підказує шляхи вирішення проблем чи непорозумінь між дорослими і дітьми.

Про безпеку / ред. І. Пушкар. – Х. : Ранок, 2018. – [16] с. 
10 цікавих історій – це непросто тексти для тренування читання. Вони у доступній формі розкажуть дитині, як важливо бути добрим і вміти дружити, навчать правилам безпеки вдома й на вулиці.
Для тринадцятирічних бешкетників і бешкетниць
Лущевська, О. Синя парасоля / Оксана Лущевська, Ольга Гаврилова. – Чернівці : Чорні вівці, 2016. – 33, [2] с. : іл.
До збірки ввійшло п’ять дивовижних оповідань про дощові несподіванки і сонячну радість, про щиру любов і тихий сум, про безмежну уяву і заповітні мрії.
Ось такі ми хлопчаки / укладач О.П. Жлобинська. – Х. : Пегас, 2017. –63 с. : іл.
Книга для веселих, сміливих і вмілих хлопчиків, які хочуть встановлювати власні рекорди, знайти для себе цікаве хобі й почати вибір майбутньої професії.
Старк, У. Маленька книжка про любов : [повість] / Ульф Старк ; зі швед. пер. Г. Кирпа ; намал. М. Фоя. – Л. : Старий Лев, 2017. – 110, [1] с. : іл.
Напередодні Різдва може трапитися чимало див. На Фреда, героя «Маленької книжки про любов», чекає чимало омріяних подарунків. У повісті багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.
Для любителів пригод 
та подорожей
Страшні історії від українських письменників / О. Стороженко [та ін.]. – Х. : Віват, 2017. – 127 с.
Читачі поринуть у світ української міфології й потойбіччя, де познайомляться з дивовижними фантастичними істотами. Прадавні скарби, неймовірні пригоди, страшні таємниці – усе це на сторінках нашої книжки!
Макаров, О. Монети з дідусевої скриньки : наук.-пізнав. Повість / О. Макаров. – К. : Грані-Т, 2010. – 78, [1] с. : іл.
Вірите, що гроші можуть бути завбільшки з кам’яну скелю, а Атлантида, ймовірно, розташовуваласяу Чорному морі? Звідки ж родом монети з дідусевої скриньки? Ці та багато інших неймовірних відкриттів очікують допитливих дослідників у науково-пізнавальній повісті.
Дітям про все на світі : популярна енциклопедія / [укл. В.В. Мірошнікова]. – Х : Белкар-книга, 2015. – 207 с. : кол. іл.
Книга присвячена життю на Землі – великому розмаїттю рослин та тварин, що існують в усіх куточках планети: високо в горах і глибоко під водою, у пекучих пустелях і в льодовиках на полюсах, у безкраїх степах і у лісових хащах – в умовах різних кліматичних поясів та природних зон.
Для дівчаток XXI століття
Щербаченко, Т. Панночка : книга дівчинки XXI століття / Тетяна Щербаченко. – К. : Країна Мрій, 2008. – 525 с.
Улюблена з дитинства лялька назавжди залишається для панни рідною. Чи здатна книжка разом із дівчам пройти всі шляхи становлення індивідуальності, емоцій, почуттів, знань, вроди, побутових навичок? Адже йдеться про книжку-подругу, яка відповість на запитання юної панночки.
Кирпа, Г. Тринадцятий місяць у році : [повість] / Галина Кирпа. – Л. : Старий Лев. 2017. – 222 с.Коли ростеш у незвичній родині, в якій від тебе немає таємниць, як тут не бути трішки задорослою, як на свої 10 років? Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, і ділиться своїми спостереженнями з нами. 
Для справжніх козаків
Рутківський, В. Джури козака Швайки : [перша кн. трилогії «Джури»] / Володимир Рутківський. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. – 331 с.
А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці питання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному історичному романі Володимира Рутківського «Джури козака Швайки». Невловимий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі з честю виходять із найскладніших ситуацій. 
Для тих, хто хоче вивчати англійську
Ukraine, my Ukraine! : [зб. текстів : навч. посіб.] / [укл. С.В. Гапонова]. – К. : Знання, 2008. – 336 с.
Збірник включає тематично пов’язані тексти про Україну з оригінальних англомовних видань, а також вправи для контролю розуміння змісту текстів, контрольні запитання до кожної теми та тематичні словники.
Для любителів поезії
 Коляда, Р. Колядиво : [поезії] / Роман Коляда. – К. : Гамазин, 2017. – 110, [1] с.
В збірці поезій «Колядиво» народження, любов, прозріння, ненависть, смерть і навіть спроби зазирнути за неї – прості дива непростого людського життя .

Немає коментарів:

Дописати коментар