21 березня 2018 р.

Всесвітній день поезії

Що таке поезія? Це - свято:
 Грає в тобі музикою слів,
Слова в вірші і рай в душі.
Ніхто з нас, напевно, ніколи не задумувався, що поезія як віршована мова народилась ще на зорі людської цивілізації. З усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Майже всі народи мали віршовану мову  вже на початку свого духовного життя – свій віршований епос, свої пісні.
Магія поезії…. Чи існує вона? Уже давно дивувало людей те, що і поезія, і музика побудовані на числі – це кількість складів у рядку, в музиці – кількість тактів.  Часто поет виражає найщиріше, найінтимніше у ліриці. В  ній ніби відбувається найближчий контакт серця поета  з серцем читачів. Поет розкриває свою душу – ліричні вірші  є її монологами.
Людина, що знаходиться у фокусі поетичних променів — це складна особистість, чутлива до найдрібнішої неправди, інтелектуально багата, не заспокоєна в духовній суті.
Натхнення і талант — і все готово,
Слова самі піснями забринять.
День поезії в бібліотеці дав можливість ширше познайомити користувачів з творчістю як класиків, так  і сучасних поетів, які відроджують одвічну традицію живого звучного поетичного слова, підготувавши викладку книг «Дитячі віршолюбики»,
 а найближчий контакт серця  восьмикласників БСШ№1 відбувся в діалозі  з Віктором Євтушенком. 



Немає коментарів:

Дописати коментар