11 жовтня 2018 р.

РІДНА ЗЕМЛЕ МОЯ, ТИ КОЗАЦЬКОГО РОДУ!

Однією з найславетніших сторінок історії України є козацька доба, її довго намагалися замовчувати, але все одно пам'ять про неї передавалася від одного покоління до наступного в народних піснях, легендах, думах, вона жила у свідомості людей, викликала повагу й захоплення. Напередодні Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва юні козачата – другокласники БСШ №1, познайомилися з історією та традиціями цих свят, дізналися на якому острові збудована Запорозька Січ і які страви готували козаки. 
Для більшості дітей соломаха (з гречаного борошна), тетеря (каша з пшона), мамалига (із кукурудзяного борошна), галушки, куліш, юшка, гетьманська каша стали кулінарним відкриттям.
Як відомо, козаки дуже любили влучне слово, дотепні жарти, вигадки та розваги, тому і наші читачі, як справжні козаки , демонстрували свій хист та ерудицію, силу та спритність, швидкість та влучність у конкурсах: «Приготування борщу»,
«Поїзд», «Хто кого перетанцює», отримували завзяту підтримку від юних козачок. Наші славні козаки позмагались залюбки і довели, що козацькому роду – нема переводу!



Немає коментарів:

Дописати коментар