23 листопада 2018 р.

В РУКАХ, ЩО ВИРОСТИЛИ ХЛІБ, НЕ ЗАЛИШИЛИ І ЗЕРНИНИ...

Інформація під час заходу до Дня пам’яті жертв Голодомору для читачів філії№1 одинадцятикласників БСШ№1(класовод Людмила Гирявець) подавалася мовою фактів - спогадів про страшні сторінки українського народу 1932-1933рр. 
Бібліотекар Лариса Кузьмінська, знайомлячи дітей з літературою, наголосила, що ця трагедія забрала життя мільйонів наших земляків.
В українських селах від голоду помирали і дорослі, і діти. Але найстрашнішим є те, що голодомор був створений спеціально. Хіба можна уявити, що народ – хлібороб помирає від голоду?
Хіба можна уявити, що людина збирала урожай, раділа, що зможе прогодувати свою родину, своїх дітей, а  на наступний  день влада забирала все, не лишаючи ані зернини, ані картоплини. Людей свідомо морили голодом. Це злочин проти людини. Це злочин проти народу. Це злочин проти усього людства.
Щороку, в четверту суботу листопада, світ відзначає пам'ять жертв Голодомору. Цей день пам'яті – унікальна нагода для всіх: дітей, батьків, політиків, громадських активістів, замислитися над цією трагедією, над ґеноцидом українського народу і запалити свічку пам'яті в своєму вікні в суботу, в День пам'яті жертв Голодомору.

Немає коментарів:

Дописати коментар