20 листопада 2018 р.

Майдан на сторінках книг

Витає дух нескореної волі,
Гримлять щити, молитви і пісні,
Рядами рівними між нас ідуть герої,
Усі, хто голову поклав в ці темні дні.

 21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. В історії України було багато трагічних періодів та подій . В наш час в історію увійшла ще одна подія - майдан, який змінив нашу державу, наш народ і наше життя. 

Пропонуємо вам книги, які висвітлюють революційні події в Україні 2013 року.
Героям Слава! : розповіді для дітей про героїв фронту і тилу / упоряд. О. Давидова ; худож. Х. Лукащук. – К. : Мамине сонечко, 2016. – 45 с.
В книзі вміщені розповіді: про бойових побратимів, про героїчні вчинки. Звичайно, оповідання у цій книжці не завжди в усіх деталях збігаються з реальними історіями. Та це – пряма мова воїнів, які боронять Україну!Віримо в вас! Цінуємо вас! Любимо вас!


Жолдак, Б. УКРИ : бойова проза / Богдан Жолдак. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – 220 с.
Книга цільна – новели об’єднані не лише спільною темою війни на Донбасі, а й одними і тими ж героями. Читач, котрий  заглибиться в книгу, незабаром впізнаватиме, як своїх друзів: лейтенанта Мічуріна, снайпера Звіробоя, западенця Сивого, вигадливого Хантера і твердого в будь-якій ситуації Жору – Георгія Тороповського. Правдивість характерів породжує глибинне захоплення героями, здатне укріпити в своїх переконаннях дорослих, а з підлітків виховати справжніх патріотів нашої Батьківщини.
Лукащук, Х.  Казка про Майдан / Христина Лукащук. – Л. : Старий Лев, 2014. – [18] с.
«Казка про Майдан» - перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки, про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Автор – Христина Лукащук – створила не лише тест, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.
Романишин, Р. Війна, що змінила Рондо / Роман Романишин, Андрій Лесів. – Л. : Старий Лев, 2015. – 36 с.
Війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. Ця книга – привід для вдумливої розмови з дітьми (або й з собою) про те, що діється нині в країні чи деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.

Немає коментарів:

Дописати коментар