12 грудня 2018 р.

ПРАВОВІ ОРІЄНТИРИ ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ

В рамках тижня права в бібліотеці - філії №1для дітей відбувся правовий лікнеп за участі юриста координаційного центру з надання правової допомоги міністерства юстиції  Юлії Лобчинської та спеціалістів Білоцерківського міськрайонного відділу ДРАЦС  ГТУЮ у Київській області  Пливою О.П., Кошовник Т.В., Куруленко К.П.
 « Булінг»  та «Кібербулінг» були головними темами спілкування  правознавців з семикласниками БСШ№9 (класовод Ольга Лужецька).
Юлія Лобчинська, презентуючи  слайд шоу «Зупинимо булінг разом!» і 
« Тролінг в інтернеті», звернула увагу присутніх на адміністративну і кримінальну відповідальність неповнолітніх і про види покарань, які можуть бути застосовані до них і їх батьків. Та найголовніше дала поради як поводитися в тій чи іншій ситуації, коли і куди необхідно звертатися в разі потреби.

 Учасники лікнепу проявили велику зацікавленість до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема, останні хотіли почути за який злочин настає кримінальна відповідальність з 14 років, які види покарань застосовуються, які обставини пом’якшують та обтяжують  покарання. 
 Зорієнтуватися у великому обсязі правової інформації користувачам допомогла книжкова виставка «Твої права – твій захист» . Життєві приклади, конкретні ситуації ,які розглядалися під час зустрічі ,змусили дітей  замислитись над необхідністю знати закони та вміти їх застосовувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар