27 січня 2019 р.

Книги, наповнені снігом

Сипле, сипле, сипле сніг.
Мов метелики сріблисті,
Тихо стеляться до ніг.
Взимку у всіх з'являється справжній святковий настрій і посилюється віра у чудеса. Однак зима спонукає й довше грітись під ковдрою, читати улюблені книжки про справжні дива. Пропонуємо вам добірку книг, які зігріють вас у холодну зимову пору. Приємного читання!
Андрусяк, І. Третій сніг : повість-казка / Іван Андрусяк. – К. : Фонтан казок, 2015. – 62 с. : іл. 
Автор не лише говорить із малими читачами про одвічні теми добра й зла, а й торкається не зовсім популярних в українській дитячій літературі сюжетів–фізичного й душевного каліцтва, мовної ідентичності, співіснування з іншим, екології. Повість про те, як не стати вовком у зграї хижаків. Адже коли живеш у лісі й мусиш щодня хвилюватися, щоб тебе чи найближчого друга бува не з’їли, залишитися добрим і пухнастим ох як нелегко.
Матіяш, Д. День Сніговика / Дзвінка Матіяш. – Брустурів : Дискурсус, 2014. – 221, [1] с.
Дівчинка Ірма вчиться в Особливій математичній школі у Великому місті. Але вона не знає, що там править жорстокий диктатор, який нищить усі дерева, забороняє бачити сни і – що найгірше – любити сніг.  На неї чекають випробування, які можна подолати тільки з допомогою друзів. Можливо, одного дня на головній площі Великого міста таки виросте Сніговик? Про це ви дізнаєтеся прочитавши цю книгу.
Падав сніг : вірші, прислів’я та загадки, оповідання, казки : хрестоматія для позакласного читання. – Х. : Торнадо, 2003. – 318 с.
До хрестоматії увійшли оповідання, замальовки, вірші, казки, загадки, прислів’я про пори року. 
Рибалко, М. Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг / Марина Рибалко. – Л. : Старий Лев, 2016. – 268, [1] с. 
Будьте обережнішими зі своїми бажаннями! Адже коли дуже-дуже захотіти, можна потрапити поза межі Реальності! А там… поруч зі звичайними людьми живуть дракони, розбійники, королі природних стихій, котрим притаманні людські почуття.
Прохасько, М. Хто зробить сніг / Мар’яна Прохасько, Тарас Прохасько. – Л. : Старий Лев, 2015 . – 69 с. : кол. іл.
Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…

Немає коментарів:

Дописати коментар