11 березня 2019 р.

СПІВАЙМО ШАНУ КОБЗАРЕВІ

  Літературно-музична година  «Співане слово Тараса», присвячена 205-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка, для четвертокласників БСШ №1 (класовод Майя Фофанова) відбулася за участі вихованців Білоцерківської школи мистецтв №1, зокрема учні вокального відділу викладача-методиста Лесі Крижешевської та заслуженого діяча мистецтв України Тамари Павленко, концертмейстерів Ірини Дорошенко і Вікторії Фещенко.
«Тече вода з-під явора» у виконанні Олександри Федунової та «Зацвіла в долині червона калина" у виконанні Марини Колонтай яскраво проявилися в природній ритміці й вільній інтонації.
   А музична інтерпретація Шевченкової поезії у виконанні Софійки Римар у супроводі Арсена Римлянського, Даринки Нестеренко, Катрусі Сергієнко, Дар’ї Савченко, Катрусі Зінченко, Степана Петрішина-Канішевського витончила душевні чуття слухачів й підсилила глибинні смисли струмуванням світлої енергії музичного ладу. Зачаровані мелодійними звуками  виконавців, вдячні глядачі нагороджували їх оплесками.
  За вікном книгозбірні гудів вітер, а в читальній залі було затишно і святково від теплоти сердець  учасників цього дійства і, коли на завершення зазвучала пісня-гімн «Реве та стогне Дніпр широкий…», підхоплена всіма присутніми, сердитий вітер ніби притих.

Немає коментарів:

Дописати коментар