25 квітня 2019 р.

ЗУСТРІЧАЄМО ВЕЛИКДЕНЬ

Барвистими писанками та яскравим сонечком заглядає у віконце Пасха. Зовсім небагато часу залишилось до того дня, як дзвони у храмах сповістять про радісне свято – Великдень. За традицією, готуючись до свята, люди випікають паски, пишуть писанки, малюють крашанки, дарують подарунки. Прикрасили і ми бібліотеку книжковими розкладками «Світле свято Великодня» та «Пасха красна день вітає», «Світ барвистий, веселковий, різно-різнокольоровий», де читачі мають змогу детальніше познайомитися з унікальністю свята, красою традиційного писанкового розпису, який є невід’ємним елементом багатої української культури. 
На сьогоднішній майстер-клас з петриківського розпису «Великдень в кольорах та фарбах», який давали викладачі образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв №1 Анна Бойко та Олена Яросевич, запросили  третьокласників БСШ№1 (класовод  Тамара Сімакова). 
В ході майстер-класу діти вчилися виготовляти великодні вітальні листівки з використанням традиційних українських орнаментів, отримали нові знання про особливості писанкового розпису, його зміст та символізм. Своїми руками до свята Великодня, навчаючись і проявляючи свої знання, вміння та навички, зробили пасхальні листівочки. Беручи до рук кольоровий папір, згинали його вдвічі ,з великим натхненням, старанням вирізали, прикрашали  свої витвори.  
Красиві рукотвори юні майстри забрали з собою додому, адже вони можуть стати відмінним подарунком для близьких та рідних,  або ж прикрасити будинок. Ці паперові вітання вмить піднімуть настрій та принесуть в дім незрівнянний аромат весни, бо робилися 
з радістю і любов’ю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар