4 квітня 2019 р.

Подорож в країну Журляндію

Мабуть кожна мама знає, як часом важко організувати якісне дозвілля дитини. І немає різниці це непосидюча дво-трирічна чомучка, чи невгамовний школярик. Звичайно, найкраща порада  цікаво й з користю провести час – це читання. Прекрасною альтернативою для урізноманітнення читацького раціону, а також розширення інтересів та світогляду дитини стануть дитячі журнали.
На щастя, сьогодні в Україні для маленьких читайликів існує близько сотні періодичних видань. Ми пропонуємо вашій увазі ті дитячі видання, які цьогоріч отримує  бібліотека-філіал №1 для дітей. Ці журнали є дуже цікавими й популярними серед наших найменших читачів.
Сподіваємося, що цей огляд допоможе вам, шановні батьки, дідусі й бабусі, зорієнтуватися у широкому асортименті сучасних україномовних журналів для дітей. І гостинно запрошуємо вас до нашої бібліотеки. Завжди раді зустрічі з вами!
«Барвінок»
Легендарний журнал поколінь, найвідоміший здатністю навіть в епоху Інтернету захопити дитину читанням, знаннями про світ та Україну, поясненнями правил життя, доброго й поганого, корисного і шкідливого.
Тематика рубрик сучасного «Барвінка» надзвичайно різноманітна: «Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?», «Що в імені твоєму?», «Ми любимо читати», «Цікаві історії моєї родини», «Банк усіляких цікавинок», «Наш скарб – рідна мова», «З торбинки дядечка запитальника», «Це твоя Україна», «Веселий кіш», «Книга золотих казок», «Мудрагелія», «Чи правда, що...», «Літературний конкурс» та інші.
Журнал «Барвінок»  з усієї дитячої періодики чи не найближче стоїть до цілей та завдань бібліотеки – намагається культивувати престиж читання.
«Колосок»
 Це єдиний в Україні науково-популярний природничий журнал для дітей. У ньому ви знайдете зерна знань з різних галузей природознавства. На сторінках журналу –  історія винаходів і розповіді про знаменитих, головоломки й логічні задачі. Діти дізнаються про найбільші космічні тіла й найдрібніші живі організми, познайомляться з ровесниками, які досліджують природу.
Поринувши в захоплююче читання матеріалів рубрик «Наука і техніка», «Жива природа», «Планета Земля», «Логіка і кмітливість», «Про все на світі», читач довідається більше про себе та навколишній світ, долучиться до інтелектуальних конкурсів, виготовлення моделей природних явищ, приладів, цікавих саморобок у кожному номері.
«Колобочок»
Журнал орієнтований на дошкільнят та молодших школярів. Містить різноманітні матеріали, спрямовані на розвиток пізнавальних, творчих здібностей у дітей. У ньому публікуються як відомі українські дитячі письменники, а також молоді автори-початківці та дописувачі з різних регіонів України. Журнал багато й гарно ілюстрований. Щономера у ньому, крім тематичних матеріалів до різноманітних державних та народних свят, пам’ятних дат, друкуються казки, вірші, лічилки, загадки, є сторінка англійської мови, вміщуються цікаві ігрові завдання, кросворди, саморобки з паперу, розмальовки тощо.
«Жасмин»
Журнал запрошує дівчаток, і не тільки, до чарівної країни Рукоділля. З його допомогою вони зможуть  освоїти різноманітні техніки прикладної творчості: оригамі, квілінг, витинанка, гантель, бо тут є докладні схеми, пояснення та кольорові вкладки для виготовлення квітів, яскравих сувенірів з паперу, ниток, тканини тощо.
«Моє хобі»
 Розважально-пізнавальний журнал, який допоможе кожному знайти своє хобі: модульне оригамі, кусудаму, нумізматику, катання на ковзанах та багато-багато іншого. У кожному номері – багато цікавої інформації з різних галузей знань, майстер-класи, кросворди, головоломки, конкурси.
«Паросток»
 Журнал для дiтей та юнацтва еколого-натуралістичного спрямування. Через те «Паросток» в більшості матеріалів намагається показати красу природи, причому не тільки своєї, української, а й розповідає про найбільш привабливі куточки всіх країн та континентів. В ньому публікується багато цікавого про різні рослини, місцеві та екзотичні, їх властивості, зокрема лікувальні. Друкується багато листів самих читачів про домашніх тварин, в яких вони розповідають про витівки своїх улюбленців.
В журналі з однаковим запалом відомі вчені та зовсім юні натуралісти розповідають про те, як вони вирощують квіти, фрукти або овочі, які в них акваріуми, що треба робити в тому, чи іншому випадку. На його сторінках друкуються слухачі Всеукраїнської заочної біологічної школи та Малої академії наук. Тут можна знайти й літературні твори відомих письменників, вірші, казки, кросворди.
«Умійко»
Журнал «Умійко» – для розвитку творчих здібностей у дітей молодшого шкільного віку. Настільні ігри й головоломки, що враховують особливості дитячого сприйняття простору, кольору, кількості, розвивають логічне мислення та орієнтування. Саморобки, іграшки з природних матеріалів розвивають просторову уяву, сприяють формуванню навичок самостійної праці у дитини. Оригамі – стародавнє японське мистецтво складання паперових фігурок. Це одночасно розвиток образного мислення й початки геометрії, тренування дрібної моторики і зорового сприйняття. Казки, комікси, веселі історії, цікаві замітки допомагають малюку пізнавати навколишній світ в легкій розважальній формі. Матеріали, запропоновані в журналі, стануть у пригоді Вашій дитині на практичних заняттях у дитячому садку та на уроках праці у початковій школі.
«Яблунька»
Розважально-пізнавальний журнал для дітей «Яблунька» видається з 1997 року. Для всіх веселих, розумних, допитливих та кмітливих – захоплюючі розповіді про таємниці природи, історії походження тварин та рослин, казки та легенди, нескладні рецепти смачних страв на «Веселій кухні», фото та листи маленьких дописувачів, адреси для листування у рубриці «Шукаю друзів», школа здоров’я та гарних манер, святкові вітання та привітання з днем народження. Кросворди, математичні забави, узори для вишивання, смішинки-веселинки, розфарбовки, конкурси дитячих малюнків, іграшок-саморобок, флористики, вишиванок тощо. Вікторини, ігрові завдання з призами для дітей та подарунками для батьків і ще багато цікавого й корисного для дошкільнят і школярів.


Немає коментарів:

Дописати коментар