17 квітня 2019 р.

ГУНФУ-ЧА, АБО ЧАЙНА ЦЕРЕМОНІЯ

Елегантно пити чай весь світ навчила Піднебесна, тобто Китай, саме в цій країні зародився звичай проведення чайних церемоній. Тут до чаю особливе ставлення - це не просто національний напій, а «вогник життя».
Насолодитися так званими чотирма «коштовностями» чаю: кольором настою, формою листа, ароматом і смаком, змогли третьокласники БСШ №9,  на майстер-класі «Китайська чайна церемонія», який люб’язно для них провів пан Микола з чайного клубу «Lao Cha».
Крок за кроком діти дізнавалися, яке чайне начиння підібрати, як кип’ятити воду, прогрівати посуд призначений для заварювання, як правильно чай насипають в чахе (чайну коробочку), щоб відчути смак «наймудрішої рослини» . Чайна церемонія - це більше, ніж звичай, це інша грань буття, усвідомивши яку, можна зробити своє життя повнішім і цікавішим. Посмакувавши чаями, діти щиро дякували за науку!


Немає коментарів:

Дописати коментар