8 травня 2019 р.

Збережемо пам'ять поколінь!

Напередодні Дня пам’яті та примирення й Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники бібліотеки-філії №1 для дітей у парку Слави організували зустріч шестикласників БСШ №1 (класоводи Світлана Бойко та Катерина Богачук) з ветераном Другої світової війни, партизаном-підпільником Михайлом Ничипоровичем Тропотягою.
Михайло Ничипорович за бойові заслуги нагороджений чотирма орденами, 30 медалями, зокрема, медаллю «Партизан України». Він поділився з дітьми захоплюючою автобіографічною сповіддю про своє сирітське дитинство, про те, як зовсім юним вдалося потрапити в партизанський загін і разом з дорослими брати участь у складних рейдах та операціях: визволяти людей, яких мали відправляти в Німеччину; в тяжких умовах здобувати зброю, їжу, брати участь в диверсійних і розвідувальних акціях. Дуже цікавою була розповідь ветерана про його участь у бойових діях на території країн Прибалтики (Литва, Латвія, Естонія).
У свої 92 роки Михайло Ничипорович сповнений сил і енергії, віри в майбутнє України, яку безмежно любить і від усієї душі бажає її процвітання.
Михайло Ничипорович, як досвідчений офіцер, провів паралель між фронтовими подіями майже 80-річної давнини та сьогоденням. Адже, на превеликий жаль, на нашу мирну землю знову прийшла війна та доводиться брати зброю до рук, щоб захистити від загарбника рідну землю.
Про події останніх п’яти років на сході України розповів офіцер славної 72-ї окремої механізованої бригади, учасник АТО, фронтовий поет, член НСПУ Андрій Кириченко. Він зачитав кілька своїх, ще неопублікованих, віршів, які збентежили душі всім присутнім, та звернувся до учнів зі словами настанови: «Ви – майбутнє України, вам будувати державу, в разі потреби – безстрашно її боронити. Гідно несіть звання українців, гарно навчайтесь, вивчайте історію, любіть свою землю, свій народ, як любили їх ті, хто загинув за свою Батьківщину у роки Другої світової війни та за сучасну Україну, захищаючи свободу і незалежність країни».
Завершилася зустріч хвилиною мовчання та покладанням квітів до вічного вогню. Збережімо пам’ять поколінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар