12 вересня 2019 р.

Здорові діти – успішні діти

У другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Напередодні цього свята бібліотекарі знайомили користувачів з літературою про спорт та здоровий спосіб життя.
З огляду книжкової виставки «Здоров’я  дитини – багатство країни» третьокласники БСШ №1 (класовод Тетяна Байбарза) дізналися, що  спорт плекає в людині віру в себе, у власні сили і таланти, він розкриває внутрішній потенціал і укріплює у переконанні, що людські можливості, хоч обмежені, але значно більші, ніж здається на перший погляд. Скриньку знань «З історії спортивного інвентаря» для них відкривала Майя Тарасенко, а хвилинка - цікавинка від Олени Крищенко «Чемпіони олімпійці – наші славні українці» викликала захоплення і гордість людьми, які ціною щоденної важкої праці й великого бажання кидають виклик реальності та роблять, здавалося б, неможливі речі, встановлюючи щоразу нові й нові рекорди, прославляючи Україну у світі. 
Але при цьому вони залишаються звичайними людьми, котрі переживають хвилини радості і смутку. Переконував у цьому  дітей майстер спорту України, володар чорного пояса 2-го дану з карате, тренер  Руслан Гурський, презентуючи програму клубу «DAITAN» «Здорові діти – здорова нація».
 Зокрема, він розповів дітям про  карате, наголосивши, що японське бойове мистецтво організовує й дисциплінує, сприяє фізичному здоров’ю та допомагає впевнено долати життєві перешкоди, бо спорт − це серйозна праця людини над собою. 

Спортсмени Назар  Шевченко, Владислав Корнієнко й Святослав Чагарний, яких тренує  Руслан Гурський, продемонстрували техніку виконання різноманітних ударів та блоків, влаштували показовий поєдинок, викликавши цікавість хлопчаків і дівчаток.

Немає коментарів:

Дописати коментар