20 лютого 2020 р.

20 ЛЮТОГО В УКРАЇНІ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


Вшанування героїв - білих лебедів, що запалили тисячі сердець, традиційно  проводиться бібліотекою-філією №1 біля стели Героїв Небесної Сотні.Година пам’яті «Першими гаснуть зорі, що палають сильніше всіх» відбулася для дев’ятикласників БЗШ №18 (класний керівник Інна Бондар ).
Діти слухали уважно директора видавництва «Час Змін Інформ», голову міськрайонного Білоцерківського ВУТ «Просвіта» Костянтина Климчука , який зазначив, що  «Небесною сотнею» називають  українців,  які загинули в центрі  Києва,  на Майдані,  на вулицях Грушевського та Інститутській. Загинули під час масових акцій протесту  протягом зими 2013-2014 років. Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 лютого 2014 року, коли від вогнепальних поранень загинули активіст Сергій Нігоян та Михайло Жизневський.
Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи, і ми маємо пам'ятати про це, наголосив пан  Костянтин, не забувати Героїв, які віддали своє життя за майбутнє своєї держави. Герої не вмирають! 
Схиливши низько голови, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, душі яких відлетіли в небо, запалили свічки та поклали квіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар