2 березня 2020 р.

БІБЛІОКОТОВАСІЯ

У світі мало людей, що були б байдужими до цих граціозних, ласкавих, пухнастих і навіть лисих розумних тваринок. Вже здогадалися, про кого йде мова? Звичайно, про котів. Любов до них настільки велика, що люди придумали спеціальне свято на їх честь – Міжнародний день котів.
 З нагоди муркотливого свята в бібліотеці на абонементі оформили виставку-милування «Бібліокотовасія» про «вухолапохвостиків», а бібліорепортаж «Письменники та їх друзі-пухнастики» провели для першокласників БСШ №1 (класовод Світлана Ординська).
 Репортаж був по-березневому теплим, по-дитячому щебетливим, по-книжковому поетичним. Жартівливі питання на котячу кмітливість розвеселили дітвору. Казкові загадки-жарти від Киці були смішні та трішки заплутані, але малечу вони не збили з пантелику, діти швиденько давали правильні відповіді на запитання.
Бібліотекарі познайомили дітлахів з письменниками, що не уявляли свого життя без муркітливих компаньйонів. До них належать Марк Твен, Едґар По, Ернест Гемінґвей, Террі Пратчетт і Вільям Берроуз. Нині цей перелік можна продовжувати безкінечно, а можна зробити ще ліпше − прочитати кілька захопливих книжок, де фігурують вусаті і хвостаті красені. 
Олена Крищенко порадила звернути увагу на книги, які має бібліотека: «Пелле Безхвостий у школі» Еста Кнутсона, «Кішка, що гуляла сама по собі» Редьярда Кіплінга, «36 і 6 котів» Галини Вдовиченко, «Кіт на ім’я Сплет» Роба Скоттона, «Кігтик Ковбаско» Сергія Гридіна та серії «Коти-вояки. Пророцтва починаються» Еріна Гантера, «Кіт да Вінчі» Катерини Матюшкіної.

Немає коментарів:

Дописати коментар