25 червня 2020 р.

28 ЧЕРВНЯ - День Конституції України

Про «Основний Закон» є книги, з якими хочемо познайомити вас, любі наші користувачі. 
22 серпня 2011 року у Києві була презентована перша мініатюрна Конституція України, Конституція в мініатюрі розміром 21х32 мм має 160 сторінок, на яких вручну були написані близько 9,5 тис. букв. Кожна з цих літер має розмір не більше 1 мм. 
Текст книги написаний індійською тушшю. Сама ж мініатюра виконана зі спеціальної тонкого паперу. Міні-Конституція знаходиться в чохлі з зображенням герба. На створення мініатюри було витрачено близько 2 місяців. Мініатюра була передана в Музей книги і друкарства.
Чи знаєш ти, любий читачу, що таке Конституція України? І як в одній книзі може поміститися все наше життя і життя всієї країни? Адже Конституція - це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії.
Кожна людина приходить на цей світ із правами. Заледве ти сповістив про своє народження, а вже маєш право на життя, право на повагу до себе, право на розвиток, право на однакове ставлення, право на власність.
Пропонуємо книгу Лариси Денисенко «Я і Конституція» яка і буде цим компасом для кращого розуміння теми.

Конституція як компас? Так! Бо у ній про те, хто ти як особистість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку.


Немає коментарів:

Дописати коментар