8 червня 2020 р.

9 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДРУЗІВ!

Дружба – чи не найважливіший у світі зв’язок двох людей. Вона допомагає нам впоратися з проблемами, робить нас кращими, сильнішими, витривалішими. Які вони – справжні друзі? Чи завжди можна зберегти дружбу, пронісши її крізь численні перешкоди? А чи буває дружба у звірів? Пропонуємо вам добірку книг, які допоможуть відповісти на ці та інші питання.
Євгеній Новицький «Вчимося дружити».Що таке дружба? Як чинять справжні друзі? Що робити, якщо у твого найкращого друга з'явився новий друг? Ця книжка - збірка віршів про дружбу для дітей. Усередині ви знайдете добрі і веселі, кумедні й сумні вірші про пригоди різних героїв. Вони розкажуть , що таке дружба і як це - вміти дружити. Слухаючи теплі історії з повсякденного життя героїв, дізнаємося, як знаходити нових приятелів і ніколи не втрачати старих друзів.
«Тореодори з Васюківки» Всеволода Нестайка - це справжній приклад того, яка насправді є хлопчача дружба.
До того ж,  пригоди цих двох парубків не залишать читача в байдужості, незалежно від того хлопчик це чи дівчинка. Хлопчаки показують себе, як і кмітливі хлопці, які добре розуміють, у чому сенс дружби, і що таке справжня самопожертва.
«Гаррі Поттер» Джоанни Роулінг це більше ніж просто цикл романів із семи книг, це цілий окремий Всесвіт. 
Це справжня епоха, покоління, що виросло на книгах Джоан Роулінг. А тому, здається, що ви не маєте права оминути цю історію. Тим більше, що вона розповість читачам про те, як у боротьбі зі справжнім злом треба йти на жертви і, перш за все, вірити у своїх друзів та любов.
Клайв Стейплз Льюїс  «Хроніки Нарнії».
Нарнія - це загадковий світ, у якому живуть безліч звичайних та вигаданих казкових персонажів та тварин, які наділені людською мовою та розумом. На сторінках семи частин фентезійної хроніки герої Льюїса вкотре доведуть, що зло завжди буде переможене добром. Для цього треба лише повірити хоча б у малесеньке диво! Діти знайомляться із чарівними героями, вчаться нормально їх сприймати, і, більше того, - дружити з ними. А потім пліч-о-пліч вони воюють проти ворогів та загарбників. Історія справжньої дружби, мужності та відваги, і часу, коли все може змінитися лише завдяки одній магічній шафі.
«Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері.
«Маленький принц» — це і справді вічна історія, як то кажуть «на усі часи та покоління». Ця казка про мудрість і справжню мужність дитячої душі, про такі, зовсім непрості поняття, як любов та відповідальність, життя та смерть, дружба та вірність. Пілот, що випадково зустрічає принца з іншої планети, а потім відкриває для себе його поняття Всесвіту, такого глибокого, непередбаченого, але однозначно прекрасного.
Якщо вже говорити про книжки про дружбу, варто згадати роман-серіал Ренсома Ріґґса  «Дім дивних дітей».
Це серія книжок  про надзвичайних дітей, що наділені надприродними даними. Хтось вміє літати, хтось - розпалювати вогонь долонями, у когось є додаткові очі на потилиці. Таких дітей у світі небагато, і їм дуже важко живеться, будучи «не такими». Тому вони об'єднуються і допомагають одне одному. А ще - борються з монстрами, які хочуть їх знищити, та допомагають іншим «інакшим».
У серії «Чарівні історії про звірят» Мері Блер головними героями є діти і добрі захисники, які називають себе ферігардами. У книзі «Тайлер вчиться дружити» білченя-ферігард допомагає маленькому художнику перемогти на конкурсі і одужати.
Що таке справжня дружба? Як проявляти турботу й увагу до близьких і друзів? Відповідь на ці питання  знайдете в першій книзі із серії «Пригоди зайченятка Косі» Людмили Кравченко.
Кумедні пригоди Косі і його друзів - білочки Моті, їжачка Фантика і синички Люсі, допоможуть зрозуміти, що таке справжня дружба, взаємовиручка, гостинність, увага і турбота про близьких. Разом з маленькими лісовими героями читач навчиться долати труднощі і знаходити розумні рішення в будь-яких ситуаціях, радіти рідній домівці, блакитному струмочку і яскравому сонечку. Пригоди Косі і його друзів допоможуть тобі,юний читачу відкрити світ, повний чудес, радості й добра, а ще  зрозуміти, що найкращий друг на світі -це матуся, а найпрекрасніше місце - рідна домівка.



Немає коментарів:

Дописати коментар